Gürsel Tekin: Çamlıca Camii'nin gölgesinde rant var


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çamlıca Tepesi'nde yapımı devam eden Çamlıca Camii'nin çevresinin rant haline geldiğini söyledi. Camii çevresinde bulunan 56 dönümlük arazinin ranta açılacağını belirten Tekin, "Kim bu şanslı şahıs. Kim? 56 dönüm rezidans, otel, eğlence merkezi midir nedir tam bilmiyorum ama sonuç itibariyle turistik tesis dediğinizde içinde eğlence merkezi olacak. Caminin yanında hangi eğlence merkezi olur... Caminin gölgesinde, en kutsal değerlerimizin gölgesinde rant, rant, rant. Allah sizin gözünüzü doyursun." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda Çamlıca Tepesinde yapımı devam eden Çamlıca Camii ve gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Çamlıca Camii'nin çevresinde bulunan 56 dönümlük alanın ranta açılacağını belirten Tekin, "Israrla dediler camiye ihtiyaç var. Eyvallah itiraz yok. Tamam kardeşim camiiyi yapıyorsunuz. Orası ne kardeşim. Bunu kime soracağız. Bunun sorumlusu kim? Sayın Topbaş'a soracağım, sayın Topbaş'ın haberi yok. Üsküdar İlçe Belediyesine soracağım oda haberdar değil. Hangi bakanlığa soracağız onuda bilmiyoruz. Kim bu şanslı şahıs. Kim? 56 dönüm rezidans, otel, eğlence merkezi midir nedir tam bilmiyorum ama sonuç itibariyle turistik tesis dediğinizde içinde eğlence merkezi olacak. Camiinin yanında hangi eğlence merkezi olur. Hangi turistik tesis olur. Onu da merak ediyorum. Turistik tesis dediğinizde onun yanında havuz, sosyal tesisler, restaurant yapacaksınız. Yani dininde ticarileştiğini maalesef AKP iktidarı döneminde gördük. Yetmedi şimdi burada bu İstanbul'un rantından zengin olanlar burada gariban vatandaşların gidip ibadetini yapması biraz zor. Kim gidecek zat-ı muhteremler gidecek. Nasıl gidecekler? Evlerinin oradan özel tünel yaparak gidecekler. Vallahi ne söylenir bilmiyorum ama kime söyleyeceğiz, ne yapacağız. Yargımızın durumunu biliyorsunuz. Daha önce alınmış yargı kararları var. Bu yargı kararlarının hiçbirisi maalesef hayata geçirilmiş değil." şeklinde konuştu

CHP olarak olayı sonuna kadar takip edeceklerini belirten Tekin, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar takip edeceğiz. Gerek Üsküdar ilçemizde belediye meclis üyelerimiz, gerek İstanbul grubumu, gerekse ilçe başkanımız ve ilçe yöneticilerimiz sonuna kadar bunun takipçisi olacağız. Şunu da net olarak söylüyorum. Bugüne kadar yapılan bu uygulamaların tamamı yasadışıdır, yasal değildir. Biz bunu iki yıl önce biliyorduk açıkladık. Hatta bir yıl önce de tünelin inşaatı başladı böyle bir ülke olur mu Allah aşkına? Yani herhangi bir vatandaş olarak siz kendi arsanızda ruhsatınızı almadan gidip bina yapacaksınız. Hadi gidin yapın bakalım. Devlet yasadışı davranırsa, devletin kurumları yasadışı davranırsa vatandaş ne yapacak? Caminin gölgesinde, en kutsal değerlerimizin gölgesinde rant, rant, rant. Allah sizin gözünüzü doyursun." ifadelerini kullandı.

AKP İKTİDARI GÜVENİLECEK İKİ KURUMU ÇÜRÜTTÜ
Son zamanlarda artan tapu sıkıntıları ve eğitim problemlerini ele alan Tekin, vatandaşların sıkıntılarından bahsederek şunları söyledi: "Türkiye'de güvenilebilecek iki şey vardı. İnsanların en güvendiği varlığı idi. Diyorlardı ki 'Benim yerim var. Tapum var.' İkincisi bildiğimiz sınavlardı. Hiçbirimizin annesi babası sınavı yapanları, devleti, kurumları suçlamazlardı. Derlerdi ki 'Oğlum çalışmamışsın. Git çalış. Seneye bir daha gir.' AKP iktidarı güvenilecek iki kurumu maalesef çürüttü."

DAVUTOĞLU'NUN CERATTEPE'DEKİ MESELEYE EL KOYMASI UMUT VERİCİ
Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cerrattepe'de meseleye el koyması durumunu değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: "Bu arada sayın Davutoğlu'nun Artvin'le ilgili özellikle sivil toplum örgütlerini ve Artvinlileri toplayıp meseleye el koymasıyla ilgili müdahalesi bana göre önemli bir şey yapmıştır. Umut ederim ki sonuç alınacaktır. Şimdi sayın Davutoğlu, size bağlı Bakanlık ve Bakanlık bürokratının o saatlerde teslim etmesini ben bir vatandaş, yurttaş, milletvekili olarak içime sindiremediğim gibi herhalde siz bir Başbakan olarak içinize sindiremeyeceksiniz. Derhal bugün o teslimi yapan bürokratları görevden almanız lazım. Aksi taktirde o yapmış olduğunuz bütün uğraşların hiçbir kıymeti kalmayacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Gürsel Tekin: Çamlıca Camii'nin gölgesinde rant var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER