GÜSAM Başkanı Taştekin: Paris saldırısını lanetliyor ve kınıyorum


Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM) Başkanı Ercan Taştekin, Fransa'nın başşehri Paris'teki terör saldırılarını şiddetle kınadığını söyledi. Taştekin, "Fransa saldırılarından sonra terörizm neyi hedeflediyse onlar gerçekleşecek. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Maalesef bu saldırının bedelini de dünyadaki Türklere ve Müslümanlara ödetecekler." dedi.

Saldırıları Avrupa'nın 11 Eylül'ü olarak değerlendiren Taştekin, ilk bilgilere göre koordineli olarak yedi noktada yapılmasının, 11 Eylül saldırılarını akla getirdiği söyledi. Taştekin, "Saldırıların arkasında El Kaide veya IŞİD olabilir ancak çok yakın zamanda IŞİD'in Ankara ve Mısır'daki uçak düşürülmesi eylemleri akıllara geliyor. Bu örgütün, kitlesel katliama yönelik eylem kapasitesi var. El Kaide'nin geride kalıp sönükleştiği, IŞİD'inse katliamlar ve vahşice yapılan infazlarla adını duyurduğu bir dönem yaşıyoruz. Bu nedenle gözler IŞİD'in üzerinde olacaktır. Fransa'daki güvenlik zafiyeti sorgulanmalı. Saldırılardan sonra düşmanlık arttırıcı değil, barış yönlü söylemler ve yaklaşımlar olmalı." diye konuştu.

'MÜSLÜMAN KANAAT ÖNDERLERİ SALDIRIYI LANETLEMELİ'

Paris saldırılarından sonra dünyada "Müslüman ve terör" algısı yayılacağını kaydeden GÜSAM Başkanı Taştekin, "Terörün bu kadar güçlenmesine sebep olanlar, hatalı politikalarının bedelini maalesef tüm dünyadaki Türklere ve Müslümanlara ödetecekler. IŞİD bize terörün dini, milliyeti ve dili olmayacağı bir kez daha gösterdi. Bu anlayışı öncelikle Müslümanlara anlatmak gerektiği de çok acı ve açık bir gerçek olarak görülüyor. 'Müslüman ve terör' algısını yıkmak için mutlaka dünyada sözü dinlenen Müslüman kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleri, Fransa saldırılarını lanetleyen açıklamalar yapmalı ve olumsuzlukları önlemeye çalışmalılar." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber GÜSAM Başkanı Taştekin: Paris saldırısını lanetliyor... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER