Hakim Karanfil: Adaleti, hukuku Sulh Ceza kanserinden kurtarmak lazım


Zonguldak'ta görev yapan, Sulh Ceza eski Hakimi Kemal Karanfil, Sulh Ceza Mahkemelerini kanser yapıya benzetti. Bu mahkemelerin proje olduğunu ve ülkeyi yaşanmaz hale getirdiğini kaydetti. Sulh Ceza Mahkemelerinin hukuksuz olduğu gerekçesiyle iptali için Anayasa Mahkemesi (AYM)'ye başvurduktan 4 ay sonra geçen yıl Eskişehir'deki Sulh Ceza Hakimliği görevinden alınarak Zonguldak'a atanan Hakim Kemal Karanfil, "Yarın çok geç olmadan adaleti ve hukuku bu kanser yapıdan kurtarmak lazım. Proje sulh cezalar ülkeyi yaşanmaz hale getirdi." dedi.

Aynı zamanda hukuk yazarı olan ve Yargıtay hakimliği de yapan Hakim Kemal Karanfil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir süre görev yaptığı ve dikkat çeken kararlarıyla kamuoyunda büyük beğeni toplayan Sulh Ceza Hakimlikleriyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Proje Sulh Cezalar ülkeyi yaşanmaz hale getirdi." başlıklı paylaşımında bulunan Hakim Karanfil, "Sulh Ceza Hakimliklerinin peş peşe yaptıkları hukuk katliamlarını gördükçe, iyi ki bu sistemin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmuşum diyorum. Tahmin ettiğimden de çok kötü uygulamalar yaşıyoruz. Ben üzerime düşeni yaptım. Sonucunda bana, yaralı evladı ile kış ortası tayin yaşatıldı ise de yanlışın yanında olmamanın müthiş hazzı bambaşka. Ancak hukuksuz işlere imza atanlar yarın ve Hak divanında nasıl hesap verecekler, merak ediyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'de vatandaşın yargıya ve adalete inancının çok düştüğünün altını çizen Hakim Karanfil, şu ifadeleri kullandı: "Maalesef, insanımızın yargıya ve adalete olan inancı neredeyse sıfırlanmak üzere. Bu ülkeyi ve insanını seviyorsak bu garabet yapıdan, proje mahkemeden ülkemizi derhal kurtarmak lazım. Adalet ve hukuk, hava gibi-su gibi, ekmek gibi vazgeçilmez zorunlu bir ihtiyaç. Yarın çok geç olmadan adaleti ve hukuku bu kanser yapıdan kurtarmak lazım." CİHAN
<< Önceki Haber Hakim Karanfil: Adaleti, hukuku Sulh Ceza kanserinden kurtarmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER