Hakim, savcı, polis, öğretmen… KHK mağduru 50 kişi intihar etti

KESK, KHK’ler ile ihraç edilen ve aralarında hakim, savcı, polis ve memurların da olduğu 50’den fazla intihar vakasının olduğunu açıkladı.

SHABER3.COM

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), KHK’ler ile ihraç edilen, aralarında hakim, savcı, polis ve memurların da olduğu 50’den fazla intihar vakasının olduğunu açıkladı. Eğitim Sen’in 2016-2017 Yılsonu Değerlendirme Raporu’na göre OHAL kapsamında çıkartılan KHK’ler ile birlikte toplamda 33 bin 128 öğretmen ihraç edildi. Son 1,5 yıl içinde 33 bin eğitimci ihraç edilirken, emekli olan öğretmen sayısı 23 bini buldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) işsizlik verisine göre, Türkiye’deki resmi işsiz sayısı 3 milyon 419 bin kişi. Ancak araştırmalar gerçek işsizliğin açıklanan resmi rakamın çok üstünde olduğunu gösteriyor. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı DİSK-AR’in istihdam ve işsizlik raporuna göre, gerçek işsizlik rakamı yüzde 17, işsiz sayısı ise 5 milyon 900 bin kişi.

ATAMASI YAPILMAYAN 52 ÖĞRETMEN İNTİHAR ETTİ

Artı Gerçek’ten Esra Tur’un haberine göre, üniversite mezunu genç işsiz oranı yüzde 20 ile rekor seviyeye ulaştı. Genç işsizlik her yıl artmaya devam ediyor. Eğitim sektörü, en fazla genç işsizin olduğu sektör. DİSK-AR’ın araştırmasına göre, sadece 2017 yılında ataması yapılmadığı için 52 öğretmen intihar etti.

İŞSİZ ÖĞRETMEN ORDUSU ÇIĞ GİBİ BÜYÜYECEK

Geçtiğimiz 9 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Strateji Belgesi’ne göre 438 bin 138 işsiz öğretmen var. Öğretmenlik için okuyan 653 bin 899 öğrenci bulunuyor.  Bu rakamlar işsiz öğretmen sayısını 1 milyon 92 bin 37’ye çıkarırken, gelecek yıllarda işsiz öğretmen ordusunun çığ gibi büyüyeceğini gösteriyor.
<< Önceki Haber Hakim, savcı, polis, öğretmen… KHK mağduru 50 kişi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER