Halis Bayancuk'a beraber 4 kişiye tutuklama

İstanbul’da gerçekleştirilen terör operasyonlarının IŞİD ayağında gözaltına alınan Halis Bayancuk’un da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Halis Bayancuk'a beraber 4 kişiye tutuklama

Türkiye genelinde terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonun İstanbul ayağında IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla Halis Bayancuk ve eşinin de aralarında bulunduğu bir grup gözaltına alınmıştı. Soruşturma savcısı tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerden 14’ü tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.  Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde nöbetçi hakimlik huzuruna çıkarılan 14 şüpheliden aralarında bir süre El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide yöneticisi olmaktan tutuklu yargılanan "Ebu Hanzala" kod adını kullanan Halis Bayancuk, Enes Y., Zeki M.S. ve Murat A. tutuklandı. Hakimlik serbest bıraktığı 10 şüpheliden 2’si hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi. BAYUNCUK'U SAVCI EMRİYLE GÖZALTINA ALAN ŞUBE MÜDÜRÜ 1 YILDIR HAPİSTE
Bugün tutuklanan Halis Bayancuk, 1,5 yıl önce eski Van TEM Şube Müdürü Serdar Bayraktutan'ın gerçekleştirdiği ‘El Kaide' operasyonunda gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Bayraktutan ise bu operasyonları yaptığı gerekçesiyle bir yıl önce tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.
<< Önceki Haber Halis Bayancuk'a beraber 4 kişiye tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER