Zekat verdiği için tutuklananlar serbest

Nefret operasyonları kapsamında tutuklanan Halit Dumankaya serbest bırakıldı. Dumankaya ile birlikte 6 kişi daha tahliye edildi.

Zekat verdiği için tutuklananlar serbest

Zekat ve burs verdikleri gerekçesiyle tutuklanan aralarında Dumankaya İnşaat'ın murahhas üyesi Halit Dumankaya'nın da bulunduğu 9 kişiden 6'sı gece serbest bırakıldı.  Tutuklular Mehmet Kızılkaya, Nihat Kayalıdağ, Şerif Kahraman ve Halit Dumankaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan tutukluluk incelemesine katıldılar. Diğer tutuklular ise SEGBİS sisteminin arızalı olması nedeni ile tutukluluk incelemesi için yapılan duruşmaya katılamadılar.
Tutukluluk incelemesinin yapıldığı duruşma salonunda ise Avukatlar Aydın Mollaoğlu, Burçin Hekimoğlu, Selcen Özer Bodur, Hünkar Demirhan Çelik hazır bulunarak müvekkillerinin tahliyeleri yönünde görüş bildirdiler.
SEGBİS sistemi ile ifade veren Halit Dumankaya, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, hiçbir terör örgütü ile bağlantısı olmadığını belirtti, tahliyesini istedi. 
6 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Diğer kişiler ve avukatlarının da tahliye talepleri yönünde görüşlerini alan mahkeme, kısa bir aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme delil yetersizliğinden Halit Dumankaya'nın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Halit Dumankaya ile birlikte Nihat Kayalıdağ, Mehmet Kızılkaya, Fikret Baydak, Fikret Cırık ve Mubin Kılıç'ın da tahliyesine karar verdi. 
Tahliye kararı verilenler için, "Tutuklama ile umulan faydanın adli kontrol ile de sağlanabileceğine" hükmeden mahkeme, bu kişilerin adli kontrol hükümleri çerçevesinde haftada 1 gün karakolda imza vermelerini kararlaştırdı. Tahliye edilen şüphelilerin yurt dışına çıkışını da yasaklayan mahkeme, bu kişilerin İstanbul il sınırlarını da terk etmemeleri yönünde karar aldı. 

3 KİŞİNİN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme, tutuklu kişiler Adem Savaş, Şükrü Şerif Kahraman ve Ayhan Büyüka'nın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti.  Serbest kalma kararını Halit Dumankaya'nın oğlu Uğur Dumankaya Twitter hesabından duyurdu.


<< Önceki Haber Zekat verdiği için tutuklananlar serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER