Haluk Koç'tan Erdoğan'a çok sert sözler

Ak Saray'da topladığı muhtarlara yaptığı konuşmada muhalefet partilerine ağır ithamlarda bulunan Erdoğan'a, CHP'nin cevabı çok sert oldu.

Haluk Koç'tan Erdoğan'a çok sert sözler

Cumhurbaşkanı'nın "Zaten Beştepe'nin adresini bilmeyenlerin de bizim vakit geçirecek bir zamanımız yok." ifadelerine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Tayyip Erdoğan ipe un sermeye son vermelidir." dedi. Koç, Saray'ın kuracağı seçim hükümetine de rest çekti: "CHP'nin böyle bir hükümette yer alması mümkün değildir."

Erdoğan'ın ülkede tırmanan terör olaylarındaki sorumluluğu başka yerlere atma çabası içine girdiğini belirten Koç, "Kaosun baş sorumlusu sensin, Cumhurbaşkanı! Türkiye'yi 13 yıldır yönetenlerin hiç sorumluğu yokmuş gibi, varsa saray, yoksa saray. Yere batsın senin Sarayın." şeklinde tepki gösterdi.


İşte Haluk Koç'un açıklamalarından notlar:

ÇIKMIŞ BU ACILAR SIRASINDA MUHTARLARA FIKRA ANLATIYOR

- 12 evladımızı kaybettik. Ciğerimiz yanıyor.

- Bu acılar yaşanırken, ülkenin cumhurbaşkanı görülmemiş tavır sergiliyor. Cumhurbaşkanı çıkmış bu acılar sırasında muhtarlara fıkra anlatıyor. 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Bugüne gelişin yol taşlarını taşıyan kimler? Kimler PKK ile konuştu, yakın dönem siyasi çıkarları için, kimler hazarlık yaptı?

KAOSUN BAŞ SORUMLUSU SENSİN, CUMHURBAŞKANI

- Hiç sana dokunmuyor mu bu sözler sana sayın cumhurbaşkanı? Kaosun baş sorumlusu sensin, Cumhurbaşkanı!

- Türkiye'nin dertleri, ne kendisinin ne de oturduğu Sarayın dertleridir. Şehit olan gencecik fidanlarımızdır derdimiz.

VARSA SARAY YOKSA SARAY, YERE BATSIN SENİN SARAYIN

Bugün Türkiye'nin derdinin "Cumhurbaşkanı" ya da "Saray" olmadığının altını çizen Koç, "Bugün Türkiye'nin derdi ateş düşen ocaklar, şehit olan gencecik fidanlarımızdır. Türkiye ateş çemberine döndü. 13 yıldır yönetenler hiç sorumlulukları yokmuş gibi, gündemlerini Saray'a kilitlemişler. Yok Saray'ın adresini biliyormuş... Yere batsın senin Saray'ın" ifadelerini kullandı.

PKK İLE PAZARLIK YAPAN SENSİN, GÜVENLİĞİ BU HALE GETİREN SENSİN

- Bu işin sorumluğundan yüzün bile kızarmadan, sıyrılamazsın.

PKK ve ileri gelenleri ile pazarlık yapan sensin. Doğu ve Güneydoğu'da kamu güvenliğini bu hale getiren sensin.

- Bu süreçteki eleştirilere, bunlar kandan besleniyorlar diyen yine sensin.

TEK BİR KİŞİ KİRLİ TERTİPLERİYLE ÜLKEYİ REHİN ALMIŞTIR

Açık söylüyoruz, tek bir kişi, kendi korkularıyla, yetersizlikleri ile, kirli tertip ve planlarıyla, koskoca ülkeyi rehin almıştır.

- Milletin gözünün içine baka baka aklı sıra fıkra anlatıyor. Saray'daki kişinin durumu, fütürsuzluktur. Seçimle gelmiştir, seçimle gitmemek için her yolu deneyecek sorumsuzluktadır.

- Devletin tepesinde uzlaşmazlıktan faydalanan var. Güya, sarayın yolunu bilmeyenlerle işimiz olmaz diyor.

- Çankaya'nın adresini bilmeyenleri de aziz milletimiz unutmayacaktır.

- Sorunlar her gün artarken, Tayyip Erdoğan, ülkeyi seçime götürmek için her yolu denemektedir. Seçmenin 7 Haziran'da ortaya koyduğu irade, Erdoğan'ın iktidar saplantısının önüne geçemedi.

ERDOĞAN İPE UN SERMEYİ BIRAKIP CHP'YE GÖREV VERMELİDİR

- Şimdi Kaçak Saray bahane edilerek, CHP'ye verilecek, hükümeti kurma görevi engelleniyor.

- Tayyip Erdoğan'ın iktidar hırsı için Türkiye'ye bedel ödetmesine karşı çıkmalılar.

- CHP hükümet kurma görevini almaya hazırdır.

- Tayyip Erdoğan ipe un sermeye son vermelidir.

- Milli iradeyi, iktidar hırsı için rehin alanları, seçmenin 7 Haziran'da koyduğu iradeye, önce bin diyenleri, milletimiz unutmayacaktır.

- Garabet dönem yaşanıyor. Garabet döneminin baş aktörü, bunları yaşatıyor.

CHP SEÇİM HÜKÜMETİNDE YER ALMAYACAK

CHP, normal demokratik teamüller gereği, hükümet kurma görevini almaya beklemektedir. Eğer bu verilmezse, bir yetki gaspı olduğunu da açıkça ifade etmektedir. Burada Davutoğlu'nun itirazını yapması gerekir. Ama ondan da bir davranış çıkmıyor. CHP, Anayasa'nın 114-116'sı çalışır ise böyle bir teklifi kabul edecek olsa zaten kısa süreli seçim hükümetinde AKP'nin teklifini kabul ederdi. O yüzden CHP'nin böyle bir hükümette yer alması mümkün değildir." dedi.
<< Önceki Haber Haluk Koç'tan Erdoğan'a çok sert sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER