Hamburg polisi, artan hırsızlıklara ünlülerle dikkat çekecek


Almanya'da özellikle son dönemlerde artan hırsızlık ve ev soygunları polisi harekete geçirdi. Eyaletlerde hırsızlık olaylarına dikkat çekmek ve halkı duyarlı hale getirmek için kampanya üzerine kampanya yapıyor. Hamburg'da ise artan hırsızlık ve ev soygunlarına karşı şüpheli ve eşkali belirlenen şahısları yakalamak için geniş çaplı trafik kontrolleri yapılıyor. Buna ek olarak hırsızlık ve soygunlara dikkat çekmek ve halkın duyarlı hale getirilmesi için ünlülerle kampanyalara katılıyor.

Hamburg Polisi bu kampanyalardan birine 'Großstadtrevier- Büyükşehir Karakolu' ve 'Da Kommt Kalle' dizilerinde komiser rolünde oynayan Marek Erhardt ile start verdi. Erhardt'ı Bundesliga takımlarından HSV Teknik Direktörü Bruno Labbadia takip edecek. Hamburg Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Timo Zill özellikle ev soygunlarında artış olduğunu belirterek, "Soygunlara karşı halkın dikkatini çekmek ve duyarlı olması için ünlülerle kampanya yapıyoruz. En ufak bir şüpheli durumda bile '110' telefon numarasından bizi aramalarını istiyoruz. Marek Erhardt ile başlayan kampanya HSV Teknik Direktörü Brunu Labbadia ve diğer ünlülerle devam edecek." dedi.

Dizide komiser rolünü oynayan aktör Marek Erhardt ise daha önce kendi evininde soyulduğunu hatırlatarak, "Bu kampanyada zevkle görev alıyorum. Çünkü ev soygunu çok kötü bir şey. Tatilde olduğumuz bir sırada bizim başımıza geldi. Birileri gelip sizin evinizi altını üstüne getiriyor. Çocukların eşyalarını karıştırıyor. Bu hiç hoş değil." dedi.

Kısa bir süre önce bu kez komşusunu evinin soyulduğunu kaydeden Erhardt, "Bir yıl eve taşınmak için bekleyen komşularımın taşınalı henüz 5 gün olmadan evi soyuldu. Çoğu eşyalar daha kartondan bile çıkarılmamıştı. Düşünün şimdi bir yıl bekledikten sonra böyle bir olay. Onun için bu kampanyalar önemli. Polis tek başına bu işin üstesinden gelemez. Onun için herkes duyarlı olmalı. En ufak bir olayda şüpheli bir durumda bile hemen polisi aramalı." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Hamburg polisi, artan hırsızlıklara ünlülerle dikkat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER