Harun Erdenay: Hedef iki takımla Rio'da olmak


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, 2016 Rio Olimpiyatları Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Erkek ve Kadın Takımların rakiplerini değerlendirdi.

Federasyon Başkanı Harun Erdenay, iyi bir kura çekildiğini ve hedeflerinin hem erkek hem de kadın milli takımlarla Rio'da olmak olduğunu söyledi. Başkan Erdenay, şöyle devam etti:

"İstediğimiz bir kura oldu. Ev sahibi olarak İtalya ya da Sırbistan ile oynamak yerine Filipinler'de mücadele edecek olmamız bizim için çok daha iyi oldu. Grubumuzun güçlü takımları Fransa ve Kanada olarak gözüküyor. Senegal ve Kanada ilk rakiplerimiz. Ancak rakip kim olursa olsun biz buradan Olimpiyat'a gidebilmek için tüm gücümüzle sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Kadınlarda, Fransa'nın Nantes şehrinde B Grubu'nda Kamerun ve Arjantin mücadele edeceklerini de belirten Başkan Harun Erdenay, "Kadınlarda da iyi bir kura çektiğimizi düşünüyorum. Şuanda hedefimiz, öncelikli olarak hem kadın hem erkek takımlarımızla Rio Olimpiyat Oyunları'nda yer almaktır. Bunu başaracağımıza inanıyorum." dedi.

BARBAROS AKKAŞ: BİZE YAKIŞANI YAPACAĞIZ

TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ise yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatları Elemeleri kura çekimini değerlendirirken, "Bize yakışanı yapacağız." dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı için çok olumlu bir kura çektiklerini belirten Barbaros Akkaş, "B Grubu'nda Arjantin ve Kamerunla oynayacağız ve iyi bir grupta yer aldık. Eğer grubumuzu ilk sırada bitirirsek de A Grubu'ndan gelecek Küba, Fransa ya da Yeni Zelanda ile karşılaşacağız. A Milli Kadın Basketbol Takımımız daha önce 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanmıştı. Kadınlarımızın ikinci kez olimpiyatlara katılmak için Fransa'da vize alacağına inanıyorum çünkü olimpiyat oynamış tecrübeli bir kadromuz var. Bunu başarabiliriz." dedi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edeceği Senegal ve Kanada maçları ve sonrasında oynanacak maçlarla ilgili de konuşan Barbaros Akkaş, şunları söyledi:

"Bugün çekilen kurada ben ev sahibi ülkeler arasında en şanslı gruba gittiğimize inanıyorum. Sonuçta Sırbistan ve İtalya gibi dünya ekollerinden biriyle oynamaktansa Filipinlerde oynamak daha avantajlı. Kendi grubumuzda önce Kanada sonra Senegalle oynayacağız. Grubu 1. sırada bitireceğimize inanıyorum.

Sonra çapraz gruptan gelen takımla karşılaşacağız. Fransa gibi Avrupa basketbolunun en güçlü ekiplerinden ve yıldızları olan bir takımla deplasmanda ev sahipliği avantajı olmadan oynamak her iki takım için de daha uygun olacaktır. Hedefimiz bu yıl iki takımla Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmak ve Rio'da başarılı olmaktır.

Kura çekiminden döndükten sonra hem A Milli Kadın hem de A Milli Erkek Takımımızın stafflarıyla toplantılarımızı yapıp hızlı bir şekilde hazırlıklara başlayacağız. Potanın Perilerin'in de 12 Dev Adam'ın da olimpiyat vizesi alarak bizi temsil edeceğine inanıyorum. 2 takımımız da sahada bize yakışan şekilde mücadele edeceği konusunda kimsenin şüphesi olmasın."
CİHAN
<< Önceki Haber Harun Erdenay: Hedef iki takımla Rio'da olmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER