Hastane inşaatında iskele çöktü: Bir işçi öldü


Çorum'da yapımı devam 800 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında, kule vincin çarptığı iskelenin çökmesi sonucu bir işçi hayatını kaybetti.

Mart 2014'de temeli atılan ve İl Özel İdaresi ile Sağlık Bakanlığı kontrolünde yürütülen 800 yataklı Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında öğle saatlerinde iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşaat sahasındaki kule vinçlerden birinin çarptığı iskele çöktü. Bu esnada iskelede kalıpçı olarak çalışmakta olan Hatay nüfusuna kayıtlı İsa Köse (34), 4. kattan zemine düştü.

Ağır yaralanan Köse, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetti. İsa Köse'nin cansız bedeni otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili vinç operatörü ve yetkililer hakkında soruşturma başlatıldı. İskeleden düşerek hayatını kaybeden işçinin yaklaşık 3 ay önce inşaatta çalışmaya başladığı bildirildi.

HASTANE İNŞAATI İŞÇİ EYLEMLERİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Çorum'da yapımı devam eden hastane inşaatı daha önce iki kez işçi eylemleriyle gündeme gelmişti. Nisan ayında inşaatta paralarını alamadıklarını iddia eden işçiler, çalışmaları durdurmuştu. Eylemden 1 ay sonra yine aynı gerekçeyi öne süren bir işçi, şantiyedeki kule vincin merdivenlerine tırmanarak intihar girişiminde bulunmuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Hastane inşaatında iskele çöktü: Bir işçi öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER