Hastane Tıp Bayramı'nda kepenk indirdi

Özel Kütahya Kent Hastanesi Tıp Bayramında kapısına kilit vurdu

Hastane Tıp Bayramı'nda kepenk indirdi

Kütahya’nın sağlık alanında başarılı çalışmalarına imza atan Özel Kütahya Kent Hastanesi, ay sonu itibarıyla SGK sözleşmesinin yenilenmeyecek olması sebebiyle hasta kabulünü bırakarak ‘14 Mart Tıp Bayramı’nda kapısına kilit vurdu. Hastanenin faaliyetlerini durdurmasıyla 517 kişi de işsiz kalmış oldu.

Uzun süredir maddi ve manevi olarak yıpratılmaya çalışıldıklarını belirten hastane yetkilileri, “Kütahya’ya donanımlı güzel bir hastane kazandırmak için çok emek sarfettik. Gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Çıkartılan her türlü dedikoduya kulağımızı kapattık. Dalında başarılı tüm branşlardan doktor bulundurduk. Hastalarımızdan, iş dünyasından taktir topladık, teşekkür aldık. Mali olarak çok zor günler yaşadık ama dışarıya elimizden geldiğince yansıtmamaya çalıştık.” dedi.

Son olarak ay sonu itibarıyla SGK sözleşmesinin bakanlık tarafından yenilenmeyeceği bilgisini edindiklerini belirten hastane yetkilileri, ”Aldığımız bu bilgi üzerine çalışanlarımızla yaptığımız görüşme sonunda daha fazla devam edemeyeceğimize karar verdik. Özel Kütahya Kent Hastanesi’ni 14 Mart Tıp Bayramı’nda daha fazla mali yıpranmaya devam edemeyeceğimizden, hasta kabulünü bırakıyor ve kapatıyoruz. Buraya kadarmış.” diyerek üzüntülerini dile getirdi.

Hasta kabulünü bırakan çalışanlar, hastanenin kanser hastaların tedavi süreci dosyalarını hastalara teslim ederek, yatan hastalarında çıkış işlemlerini yapıyor. Sanayi sektörünün ve çalışma alanlarının kısıtlı olduğu şehirde 2010 yılında hasta kabulüne başlayan Özel Kütahya Kent Hastanesi 517 kişiye istihdam sağlıyordu.

Yarına Bakış



<< Önceki Haber Hastane Tıp Bayramı'nda kepenk indirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER