Hastaneye roketatarlı saldırı

Cizre’de PKK’lıların polise attığı roketatar devlet hastanesinin diyaliz ünitesi ile morguna isabet etti. Hastane savaştan çıkmışa döndü. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırıda ise orada olan Kaymakam yara almadan kurtuldu.

Hastaneye roketatarlı saldırı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerle emniyet güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.  
Dün sabah saatlerinde ise kılpayı faciadan dönüldü. Devlet Hastanesi’ne giden polis panzerine mahalledeki bir sokaktan roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketatar mermisi panzer yerine devlet hastanesinin diyaliz ünitesi ile morguna isabet etti. Saldırı sırasında diyaliz ünitesinde kimsenin bulunmaması muhtemel büyük bir faciayı önledi. 

KAYMAKAM KURTULDU
Terör örgütü PKK mensupları, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Dicle Polis Karakolu ile zırhlı polis aracına eşzamanlı saldırıda bulundu. Saldırı anında İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan Kaymakam Ahmet Adanur, yara almadan kurtuldu, 2 koruma polisi ise hafif yaralandı. 

31 HASTA NAKLEDİLDİ
Saldırı ardından teröristleri yakalamak için Yafes Mahallesi’nde geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında mahallede çatışma çıkarken, sık sık silah sesleri duyuldu. Mahallede çatışmalar günboyu sürdü. Roketin isabet ettiği diyaliz ünitesinde tedavi gören 31 hasta Şırnak ve Nusaybin’deki hastanelere götürüldü. 

BAKANLIK: HASTANE AĞIR HASARLI
Sağlık Bakanlığı’nın olayla ilgili açıklaması özetle şöyle: “Yaşanan hasar nedeni ile diyaliz makineleri çalışamaz duruma gelmiştir. Bütün bu olumsuz şartlara rağmen tüm polikliniklerimiz hasta bakmaya devam etmektedir. Yaşanan olaya yakınlığı nedeniyle acil servis bölümünün sadece yeri değiştirilmiş olup, hasta kabulü sürmektedir. Terör örgütü, temmuz ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla, tüm halkımızı hedef alarak sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza ve hastanelerimize yönelik alçakça saldırılarına devam etmektedir.”

3 OKUL BOŞALTILDI 
Cizre’deki roketatarlı saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için polisin ilçede geniş kapsamlı operasyonları sürüyor. Yafes Mahallesi’ndeki Vatan İlkokulu, Kamil Acu İmam Hatip Lisesi, Hacı Fettah Kadıoğlu Lisesi ve Cizre Anadolu Lisesi’nde öğrenime ara verilerek öğrenciler evlerine gönderildi. 
<< Önceki Haber Hastaneye roketatarlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER