Hatay'ın en yaşlı ninesi, gençlere taş çıkartıyor

Hatay'ın en yaşlı ninesi, gençlere taş çıkartıyor

Hatay'ın Hassa ilçesinde ikamet eden 110 yaşındaki 205 torunlu Fadıma Nine, yaptıkları ile gençlere taş çıkartıyor.

Hassa Gazeluşağı Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuktan 205 torunu olan Fadıma Kara adlı ninenin gençlere taş çıkartırcasına sağlıklı gözlere sahip olması şaşkınlıkla karşılanıyor. Çıplak gözle iğneye iplik takan Fadıma Nine, iğne ve iplikle adeta oyun oynuyor. İğneye iplik takmakta zorlanan komşu kadınlarının imdadına da yetişen Fadıma Nine, ahşap ve toprak evde sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

Fadıma Nine, köy halkının adeta neşe kaynağı ve canlı tarihi. Amanoslar Dağı'nın en yüksek rakımlı ve bol oksijenli köyünde hayatını devam ettiren Hassa'nın en yaşlı kadını uzun yaşamının sırrını yediği doğal besinlere ve neşeli oluşuna bağladı. Süt kaymağını çok sevdiğini belirten Fadıma Nine, bütün yemeklerde zeytinyağını kullandıklarını vurguluyor. Televizyona hiç bakmadığı anlatan Fadıma Kara, insanları çok sevdiğini, çocuklarını ve torunlarını bağrına bastığını ve içinden geldiği gibi konuştuğunu söylüyor.

'BİR KAÇ SENE ÖNCE AĞACA DA ÇIKIYORDUM'

Kara, şöyle konuşuyor: "Allah'a şükür dişlerim sağlam, gözlerim iyi görüyor. Hala iğneye iplik takabiliyorum. Daha birkaç seneye kadar, nar ağacına çıkıp nar bile topluyordum. Şimdi ufak tefek kendi temizliğimi kendim yapabiliyorum. Başkalarına yük olmuyorum. Gelinim ve oğlumdan da çok memnunum. Bir isteğimi iki yapmıyorlar. Kaymakam ve Belediye Başkanı'ndan da Allah razı olsun. Sık sık ziyaretime geliyorlar. Bana yardım ediyorlar."

Gelini Fatma Kara ise "Kaynanam, bize yük değil. Allah'ın bize bir hediyesi. Evimizin neşesi. Zorlanmadan ve yüksünmeden iştahla kendisine bakıyorum. Zaten bir çok temel ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. Kapalı yerlerden sıkılıyor. Az güneş çıkınca hemen dışarıya çıkıyor. Ben de gördüğünüz gibi yatağını sofaya (balkona) çıkartarak ferahlamasını sağlıyorum." diyor. CİHAN
<< Önceki Haber Hatay'ın en yaşlı ninesi, gençlere taş çıkartıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER