Havuz gazetesi yine bildiğiniz gibi

Havuz medyasının Akşam gazetesi çamur at izi kalsın mantığıyla haber yapmaya devam ediyor.

Havuz gazetesi yine bildiğiniz gibi

Akşam gazetesi 17 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görev alan polislerin yurtdışı ile sürekli konuşarak ajanlık yaptıklarını iddia etti. GPS verilerini delil olarak gösteren gazetenin atladığı bir şey vardı. Operasyonlarda görev alan polislerden Yasin Topçu twitter üzerinden yaptığı açıklamada, yolsuzluk operasyonları öncesi kendilerinin takibe alındığını ve bu takipten kurtulmak için bazı akıllı telefon uygulamalarını birbirleriyle iletişim kurmak için kullandıklarını söyledi. Kullandıkları uygulamaların merkezlerinin yurtdışında olması dolayısıyla bunun çok normal bir şey olduğunu söyleyen Topçu, akıllı telefon kullanıcılarını da uyardı; "Bu uygulamaları kullanıyorsan, yeni Türkiyenin kapıkulu savcı ve polisleri seni de ajanlıkla suçlayabilirler." dedi.

İŞTE YASİN TOPÇU'NUN MESAJLARI

1. Darbe ve talan çetesinin medya kolundan bir tanesi, bugün manşetten 17 Aralık öncesi ve sonrasında telefon irtibatlarımızdan bahsetmiş.

2. Neymiş ? Güney Kore, Virginia, California vb gibi yerlerle mesajlaşma, arama vb gibi irtibatlarımız varmış.

3. O yüzden de 17 Aralık uluslararası bir darbeymiş. Şifreleri de bu görüşmelerde gizliymiş.

4. Maksat koyun sürüsü gördüklerinin kafasında şüphe oluşturmak olunca, şifreyi çözmüş olmanın ya da olmamanın bir önemi yok elbette.

5. Saraya secde eden kapı kulu savcı ve polislerden illegal olarak aldıkları bilgiler ile kendilerince algı üretmeye çalışıyorlar.

6. 17 Aralık operasyonunu gerçekleştiren ekibin telefon irtibatlarındaki yurtdışı mesajlaşmaları ve telefon görüşmelerinin aslı nedir?

7. Cevabı çok basit. Rezanın önüne yatan,  operasyonu deşifre etmek için Ekim 2013' ten itibaren hepimizi takip ettirmeye başladı.

8. Biz de, arkamızdan nal toplasınlar diye viber, tango, facetime gibi akıllı telefon uygulamaları üzerinden haberleşmeyi tercih ettik.

9.Görüşme trafiğindeki o ülkeler de,ya akıllı telefon uygulamaları üzerinden yapılan görüşmelerde uygulamanın ana sunucusunun bulunduğu ülke

10. Ya da akıllı telefon üzerinden yapılan mesaj uygulamalarındaki aktivasyon kodunun ana sunucudan gönderildiği ülke

11. Bir sürü ülke diye bahsettikleri bölgeler, bizimle ilgili değil, akıllı telefon uygulamalarının serverleri ile ilgili.

12. Yani milyonlarca akıllı telefon kullanıcısına, uygulama kurulumu sırasında gönderilen aktivasyon kodu mesajını

13. Uluslararası mesajlaşma ve irtibat olarak nitelendirmişler.

14. Ey millet dikkatli ol. Bu uygulamaları kullanıyorsan, yeni Türkiyenin kapıkulu savcı ve polisleri seni de ajanlıkla suçlayabilirler.

16. Operasyon öncesi telefon trafiğimizden bir şey tespit ettiremeyen öne yatan, peşimize İstihbaratın ekiplerini taktırdı.

17. Yani hırsız polisi takibe başladı. Bizi avlamak için gönderdiklerini bizim avlayacağımızı kestiremeden. 

19. 17 Aralığın şifresini sözde bu uluslararası irtibatlardan çözmeye çalışan üstün zekalılar. Biraz daha gayret edin.Az kaldı.Çözeceksiniz.

Yasin Topçu'nun twitter adresi için TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Havuz gazetesi yine bildiğiniz gibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER