Havuz medyasından pes dedirten tehdit

AKP Hükümeti’ne yakınlığı ile bilinen medya kuruluşlarında sular bir türlü durulmuyor.

Havuz medyasından pes dedirten tehdit

MHP Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener’e yönelik “kaset” suçlaması ile tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran havuz medyası şimdi, polisleri tehdit iddiaları ile gündeme geldi.

Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre, hükümete yakınlığı ile bilinen gazetenin son dönemde yıldızı parlayan muhabirinin, bir dosya hakkında bilgi vermeyen polis memuru M.Ö.’ye, “seni paralel ilan ederim” diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı. Olay, polis memuru M.Ö.’nün İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu ile yargıya intikal etti.

BİLGİ VEREMEME TEHDİT

Tehdit hikayesinin ayrıntıları şöyle: Tehdit skandalı, 20 Şubat 2015 tarihinde saat 13.30’da, havuz medyasında görev yapan son dönemde yıldızı parlayan bir muhabirin Şişli bölgesinde görev yapan polis memuru M.Ö.’yü araması ile başladı. Muhabir, kendisini tanıttıktan sonra gece saatlerinde yaşanan bir kasten yaralama olayı ile ilgili olarak bilgi almak istediğini söyledi. Polis memuru M.Ö. de, dosya hakkında bilgi veremeyeceğini belirterek, bilgi için amirini aramasını istedi. Bu duruma öfkelenen gazeteci ise telefonu amirine bağlamak isteyen polis memuruna, “Hiçbir yere bağlama, sen şimdi bilgi vermiyor musun? Benim adımı sen not al, ben gazeteye Feriköy Polis Karakolunda çalışan M.Ö. paralelcidir diye haber yaparsam ne olur?” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu konuşmanın ardından gazeteci ile polis memuru arasındaki tartışma büyüdü. Bu esnada, muhabir polis memuruna hakarete varan bazı sözler de sarfetti. Polis memuru M.Ö. ise bu tartışmayı tutanak haline getirdi. Havuz medyasında görev yapan muhabir hakkında da, İstanbul Cumhuriyet Savclığı’na suç duyurusunda bulundu. M.Ö.’nün suç duyurusunda, “Beni Paralel Örgüt Elamanı ilan etmekle suçladığı için şikayetciyim” demesi dikkat çekti.

Yaşanan bu olay, havuz medyasında çalışanların kendilerini devletin sahibi olarak görmesi şeklinde yorumlandı. Ayrıca, kendilerine tanınan ayrıcalıklarla özgüvenleri tavan yapan havuz muhabirlerinin devletin polisini hiç çekinmeden tehdit edebilmesi akıllarda soru işareti bıraktı.
<< Önceki Haber Havuz medyasından pes dedirten tehdit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER