Hayırsever Alaattin Öksüz’ün vasiyeti

Erzurum'da hayırseverlere ve eğitim gönüllülerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınmak istenen 91 yaşındaki yatalak hasta Alaattin Öksüz hayatını kaybetti. Öksüz’ün son sözleri ve evlatlarına vasiyeti “Dik durun eğilmeyin. Hizmetten ayrılmayın, işiniz hizmet etmek olsun” şeklinde oldu. Fethullah Gülen, Alaattin Öksüz’ün vefatı sebebiyle bir taziye mesajı yayınladı.

91 yaşındaki hastayı yatağında gözaltına almaya çalıştılar

Sekiz aydır yaşlılık ve yaşadığı hastalıklar nedeniyle yatalak olan Erzurumlu hayırsever Alaattin Öksüz, Hakk'a yürüdü. Öksüz'ün cenazesi dün Asri mezarlıktaki aile kabristanında toprağa verildi. Alaattin dedenin üç çocuğuyla yaptığı son konuşmasında, “Hep dik durun eğilmeyin. Bu yolda olmak bizler için şereftir. Allah sizleri de bizleri de bu yoldan ayırmasın” dediği ve evlatlarına hizmetten ayrılmamalarını vasiyet ettiği öğrenildi.



YATALAK HALİYLE GÖZALTINA ALINMAK İSTENMİŞTİ

Şubat ayında Erzurum KOM ekipleri 35 kişilik gözaltı listesine yönelik operasyon düzenledi. Gözaltı listesinde yer alan 91 yaşındaki Alaattin Öksüz'ün evine gelen polis gözaltına almak istedi. Ailesi, 91 yaşındaki Alaattin Dede'nin yatalak olduğunu, bu durumun da doktor raporlarıyla sabit olduğunu ifade etti. İşlem için gelen polisler savcıyla irtibata geçti. Doktor raporu nedeniyle Alaattin Dede'yi gözaltına alamayan polis, savcının talimatıyla evde sadece arama yaptı. Polis, daha sonra evden ayrıldı. Ancak, evin bulunduğu sokakta sivil polisler evi belli bir müddet gözetim altında tuttu.

‘MESELE CEMAAT DEĞİL, TÜRKİYE

' Eğitim gönüllüsü Alaatin Öksüz, ilerlemiş yaşına rağmen gözaltına alınmak istenmesinin şaşkınlığını yaşamıştı. Ülkenin geldiği duruma üzüldüğünü dile getiren Alattin Öksüz, "Görevli polisler halimi görünce şok oldular. Ülkemizin üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Görmüyor musunuz, büyük oyuncu dünyaya yeniden şekil veriyor. Mısır'ı bitirdiler; Lübnan'ı, Filistin'i, Irak'ı ve Suriye'yi bitirdiler. Bunların derdi, Fethullah Hoca ve Hizmet değil. Şimdi sıra Türkiye'ye geldi” demişti.

‘SİZ İŞİNİZE BAKIN HİZMET EDİN'

Hasta yatağından Cemaat mensuplarına da seslenen Öksüz, “Dik durun. Kimseyle kavga etmek bize yakışmaz. Siz kumar oynamadınız, hırsızlık yapmadınız, hukuksuz hiçbir işiniz olmadı. Siz işinize bakın. Dünyanın bütün coğrafyalarında Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklâl Marşı'nı okuttunuz. Dünya sizi takip ve takdir ediyor. Size umut bağlamış, sizi bekleyen nice insanlar var. Hizmetiniz kutsi ve vazifeniz büyük. Siz işinize bakın. Sizin işiniz hizmet etmek, benim işim ise size dua etmek” ifadelerini kullanmıştı.

‘İKİ BÜKLÜM OLUP  EĞİLECEĞİM'

Alaattin Öksüz'ün durumuna üzülen ve bunu sohbetinde dile getiren Fethullah Gülen Hocaefendi, "Varsın zalimler, Hitler'in SS'leri senin evini bassın, yataktayken bile senin hakkında tevkif kararları kessin! Dünyanın dört bir yanına açılma mevzuunda babayiğitlerle beraber olmuşsun. Tenâfüs ruhuyla, onlardan geri kalmamak için sen de bir yarış atı gibi koşmuşsun… Vallahi yapacak bir şey kalmamış artık! Senin için, diyecek bir söz de yoktur! Ben seninle beraber Huzur-u Risaletpenâhi'de haşrolduğum zaman, büyüklüğün karşısında iki büklüm olup eğileceğim" demiş

HiZMETi DÜNYALARA DEĞiŞMEM

Alaattin dede iki sene önce Irmak TV'ye verdiği röportajda, bütün servetini hayır yolunda sarf ettiğini belirtmiş, Fethullah Gülen Hocaefendi'ye olan samimi duygularından bahsetmişti. Geçmişte Erzurum'un ileri gelen zenginlerinden olduğunu ama artık elinde hiçbir şeyin kalmadığını anlatan Alaattin Öksüz, “Ben şu hizmette olmasaydım bitmiştim. Elimizden geldiği kadar verdik, Allah kabul etsin. 23 tane dairemiz vardı, Erzurum'un zenginlerindendik. Şimdi ne daire kaldı, ne başka bir şey kaldı. Ama Allah bana şu hizmeti nasip etti ya, dünyayı verseler ben bakmam. Bu hizmetin yanında o servetin zerre kadar değeri yok" ifadelerini kullanmıştı.

DUA VE GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Bir süredir Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde solunum yetmezliği tedavisi gören Öksüz dün vefat etti. Hastane morgundan alınan Öksüz’ün cenazesi ilk olarak helallik alınması için Dadaşkent’teki evine götürüldü. Öksüz için Yakutiye Narmanlı Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namazı Erzurum’un manevi dinamiklerinden Veli Velioğlu Hocaefendi kıldırdı. Ardından Öksüz, dua ve gözyaşları arasında Asri Mezarlık’taki aile kabristanında toprağa verildi. Öksüz’ün büyük oğlu Yusuf Öksüz, taziyeleri kabul etti. Babasının, kendilerine sürekli dik durmayı vasiyet ettiğini belirten Yusuf Öksüz, “Babamın vasiyeti belli; Hizmete sahip çıkın, dik durun.’ Son nefesine kadar hep bunları söyledi.” dedi.

FETHULLAH GÜLEN’DEN TAZİYE

Fethullah Gülen, Alaattin Öksüz’ün vefatı sebebiyle bir taziye mesajı yayınladı. Gülen’in, mesajı şöyle: “Bidayetten bu  yana hamiyetperverliği ve gayreti; civanmertliği ve vefasıyla daima hüsn-ü misal olmuş ve yad-ı cemil olarak anılacak Alattin Öksüz Beyfendi’ye Cenab-ı Hakk’tan rahmet ve mağfiret niyaz eder, ailesi ve değerli evlatlarına, yol arkadaşlarına sabr-ı cemil dilerim.”

<< Önceki Haber Hayırsever Alaattin Öksüz’ün vasiyeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER