Hayrünnisa Gül ziyaret kriziyle ilgili sessizliğini bozdu!

Gül’ün veda resepsiyonunda “Asıl intifadayı ben başlatacağım” sözleriyle çıkış yapan Hayrünnisa Gül’ün 'ziyaret' tartışmaları sebebiyle Başbakan Davutoğlu’na tepkili olduğu iddia edildi.

Hayrünnisa Gül ziyaret kriziyle ilgili sessizliğini bozdu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Pensilvanya ziyaretiyle ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile girdiği polemik, Ankara’dan “intifada başlatacağım” diye ayrıldıktan sonra suskunluğunu koruyan Hayrunnisa Gül’ü de kızdırdı. Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün haberine göre, Hayrunnisa Gül, Davutoğlu’na tepkisini, “Biz tartışmaların dışında kalmak istedikçe zorla bizi işin içine çekmek istiyorlar” diye ifade etti. Davutoğlu ile Gül arasında karşılıklı birbirini yalanlamaya ve “kimin zihni daha berrak” atışmasına dönüşen Pensilvanya ziyareti tartışması büyüyor. Davutoğlu’nun Abdulah Gül’le birlikte ziyaret öncesi bilgi verdiğini söylediği iki isimden biri olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şu ana kadar tartışmaya girmemeyi tercih etti. Ancak ziyaret özellikle Davutoğlu’nun çevresi ve AKP içinde hararetle konuşuluyor. Ancak özellikle Gül’ün çevresi Davutoğlu’nun başlattığını düşündükleri tartışmadan rahatsızlıklarını ifade ediyor. Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül de rahatsız olan isimlerin başında geliyor. Edinilen bilgilere göre Hayrunnisa Gül, tartışmadan duyduğu rahatsızlığı yakın çevresine ifade etti. Abdullah Gül’ün Köşk’te verdiği son veda ziyaretinde eşine yönelik AKP’den gelen eleştirilere karşı gazetecilere açıkça, “Neler yazılıyor, söyleniyor, insan inanamıyor. Ben her şeyi biliyorum. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım” demesi nedeniyle Bayan Gül açık sözlülüğüyle tanınıyor. Gül, Pensilvanya tartışması konusunda da Davutoğlu’na yönelik tepkisini, “Biz ısrarla bu tür tartışmaların dışında kalmak istiyoruz. Ama biz dışında kalmaya çalıştıkça bizi zorla, ısrarla işin içine çekmek istiyorlar” diye ifade ediyor.

Davutoğlu Pensilvanya ziyaretini, dönemin Cumhurbaşkanı Gül’e Dışişleri Bakanı olarak New York’taki BM zirvesinde eşlik ederken gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre Eylül 2013’te gerçekleşen ziyarete Davutoğlu, New York’tan kalabalık bir heyetle ve eşi Sare Davutoğlu ile gitti.

Pensilvanya polemiği AKP içinde de yakından izleniyor. Gül’e yakın AKP’liler, Gül’ün bu tartışmaya ve Davutoğlu’na kızgınlığının geriye doğru nedenleri olduğu belirtiliyor. Bu çerçevede Davutoğlu’nun siyasi kariyerini bizzat Gül’e borçlu olduğunun altı çiziliyor ve şu ifadeler kullanılıyor: “Davutoğlu, Gül onu çağırıp danışman yapmasa muhtemelen ‘stratejik derinlik’ kitabını yazmış akademisyen olarak hayatını tamamlayacaktı. Yine kendisini çağıran Dışişleri Bakanı olmasını sağlayan Gül oldu. Ancak Erdoğan’la birlikte Gül’ün ikinci kez cumhurbaşkanı olmasını da partiye yeniden dönmesini de engelleyen isim oldu.”CUMHURİYET
<< Önceki Haber Hayrünnisa Gül ziyaret kriziyle ilgili sessizliğini bozdu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER