HDP: Figen Yüksekdağ'ın evini polis bastı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri MLKP'ye yönelik 9 ilçede tespit edilen adreslere özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin desteği ile eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. HDP, yaptığı açıklamada partinin Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ’ın evine de güvenlik güçleri tarafından basıldığını açıkladı

HDP: Figen Yüksekdağ'ın evini polis bastı

İstanbul'da terör örgütü MLKP'ye yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi. 

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü MLKP'ye yönelik başta Sultangazi olmak üzere 9 ilçede tespit edilen adreslere özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin desteği ile eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

İzinsiz gösterilere katıldıkları, polise taş ve molotofkokteyli atarak saldırdıkları, Türkiye'de örgüte kazandırdıkları kişileri eğitim için Suriye'ye götürüp, bomba yapma ve silah eğitimi alan kişileri eylem yapmaları için tekrar yurda getirdikleri öne sürülen şüphelilerin yakalanması için düzenlenen operasyon kapsamında Sultangazi, Arnavutköy, Beyoğlu, Güngören, Başakşehir, Kartal, Eyüp, Maltepe ve Üsküdar'da tespit edilen 24 farklı adrese giden polis ekipleri, bu adreslere özel harekat polislerinin öncülüğünde girdi. Çevik kuvvet ekiplerinin çevre emniyeti aldığı operasyonda polis helikopteri de havadan koordinasyon sağladı.

Operasyon gerçekleştirilen adreslerdeki çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, bu kişilerin ev ve gösterdikleri yerlerde aramalar yapıldı.

HDP'DEN AÇIKLAMA: FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN EVİ BASILDI

HDP'den yapılan açıklamada polis baskınına uğrayan evlerden birinin Figen Yüksekdağ'a ait olduğu belirtildi. Açıklamada özetle şöyle denildi: "Bugün sabah saatlerinde Eş Genel Başkanımız ve Van Milletvekilimiz Figen Yüksekdağ’ın İstanbul’daki evi güvenlik güçleri tarafından hukuksuz bir şekilde basılmıştır. Bu adres Eş Genel Başkanımızın bildirilmiş ve kullandığı ikametgahı olmasına rağmen, polis hukuksuz bir şekilde bu baskını gerçekleştirmiştir. Bu hukuksuzluğu ve fütursuzluğu asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz. Bu baskını yapanlar ve emrini verenler hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Bu konuda suskun kalan diğer muhalefet partilerinin milletvekilleri ve yöneticileri, bu uygulamaların günü geldiğinde kendilerine de kullanılacağını bilmeliler."

Kaynak: Hürriyet
<< Önceki Haber HDP: Figen Yüksekdağ'ın evini polis bastı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER