HDP İl Başkanı Av Özbingöl: Elçi'ye sıkılan kurşun hepimize sıkılmıştır


Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptıktan sonra uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili konuşan Şanlıurfa HDP İl Başkanı Avukat Sevda Çelik Özbingöl, "Tahir Elçi'ye sıkılan kurşun, demokrasiye, hepimize sıkıldığına inanıyorum. Bu suikastın amacı birliğimiz, kardeşliğimizdir." diye konuştu.

Cinayetin çok da tesadüf olmadığını ifade eden HDP'li Özbingöl, "Demokrasi ve hukuk adına duyarlılık ve direnç gösteren avukatlara gazetecilere herkese karşı sistemli bir saldırı olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz bunun ülkemizdeki son şiddet olaylarıyla da doğrudan bağlantılı olduğunu, tüm demokrasi güçlerine yönelik sindirme bastırma ve bastıramadığı noktada da yok etme politikasına dönüşen acı örneklerinden bir tanesidir. Açıkçası ülkemizin geleceğine yönelik endişe ve kaygılarımız büyüktür. Ülkemizin birlik beraberliğini düşünen herkesin bu vahim suikast karşısında kenetlenerek ve bu gerçekten bütün demokrasi güçlerinin duyarlı davranarak olayı kınamaları gerekir." şeklinde konuştu.

HEPİMİZ TAHİR ELÇİ'YİZ

Kendisinin de Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi gibi bir hukukçu olduğunu belirten Özbingöl, sözlerini şöyle sürdürdü; "Tahir beyi iyi tanıyordum. Hukukçu olduğu için mesleği duyarlılığı ve demokrat duruşu ve kesinlikle kanunu yasayı evrensel anlamdaki bütün insani değerleri önemseyen ve bu anlamda da hiçbir baskı ve yıldırmanın da karşısın da yılmayacak bir kişiliğe sahipti. Biz Tahir beyin bu yılmaz duruşunu saygıyla karşılayıp ayrıca demokrasi adına da devam ettirmek için 'Hepimiz Tahir Elçi'yiz' demeliyiz." CİHAN
<< Önceki Haber HDP İl Başkanı Av Özbingöl: Elçi'ye sıkılan kurşun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER