HDP İzmir il binasını silahla basan Onur Gencer saldırı öncesi emniyet ile görüşmüş

Avukatlar, HDP İzmir il binasını silahla basıp Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in, saldırıdan önce çeşitli tarihlerde İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü aradığının tespit edildiğini duyurdu.

SHABER3.COM

HDP Hukuk Komisyonu ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği İzmir Şubesi üyesi avukatlar, HDP İzmir binasına 17 Haziran'da düzenlediği silahlı saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in yargılandığı davaya ilişkin gelişmeleri paylaştı. 

Avukat Türkan Aslan Ağaç, soruşturmayı yürüten savcılık ve emrindeki kolluğun büyük bir uyumla cinayetin araştırılmaması için fikir birliğinde olduklarını söyledi.

Polisler hakkında görevi ihmal suçundan dahi soruşturma başlatılmadığını ifade eden Avukat Ağaç, olay yeri incelemesinin detaylı yapılmadığını talepleri üzerine 22 Haziran’da yapılan incelemede mermi çekirdeği bulunduğunu söyledi. Saldırganın üst aramasında çantasından çıkan eşyaların ayrı tutanakla kayıt altına alınmadığını belirten Ağaç, şöyle devam etti:

“Katilin iş merkezine girerken elinde bulunan çanta ve polis ile ilk teması olduğunda kendisine sorulan ‘çanta nerede’ sorusundaki çanta içindeki eşya listesinin neden ayrıca tutanak haline getirilmediği soruşturma aşamasındaki evraklardan anlaşılamamaktadır. Çanta içerisinde yer alan eşya ve materyallerin tam listesinin neden tutanağa bağlanmadığı ve özellikle de bu eşyaların neden emanete alınmadığı açıklanması gereken hususlardandır. Aksi halde bir kısım delillin yok edildiği kanaati kamuoyunda oluşacaktır.

HTS incelemesinde saldırganın çeşitli tarihlerde 27 kez İzmir İl Emniyet Müdürlüğünü aradığı tespit edildi. Bu aramaların sıklığı ve özellikle son hafta tarihleri dikkate alındığından bunun sıradan olmadığı çarpıcı olarak görülmektedir. Bu nedenle İzmir İl Emniyet Müdürlüğünden kimi/kimleri aradığı, konuşmanın içeriğinin ne olduğu büyük önem arz etmektedir. Bu nedenler ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait bu telefon numaralarına ilişkin ses kayıtları, hangi birim ile görüştüğü hatta kiminle konuştuğunun tespit edilerek soruşturma dosyasına gönderilmesi tarafımızdan talep edilmiştir. Ancak, emniyet ses kayıtlarının olmadığını söylemekle yetinmiştir. Bu konuda başka bir araştırma ve soruşturma yürütülmemiştir. Katilin saldırı gerçekleştireceği hafta boyunca İl Emniyet Müdürlüğü'nü araması normal görülmüş ve araştırmanın derinleştirilmesi yoluna gidilmemiştir.”
<< Önceki Haber HDP İzmir il binasını silahla basan Onur Gencer saldırı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER