HDP'li Özcan: Vergiler adaletli toplanmıyor, kaynaklar adaletli dağıtılmıyor

HDP'li Özcan: Vergiler adaletli toplanmıyor, kaynaklar adaletli dağıtılmıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayseri 1'inci sıra milletvekili adayı Sultan Güneş Özcan, partilerinin Türkiye'de hak kayıplarını engelleyeceğini savunarak, "Vergiler adaletli toplanmıyor. Vergilerin yüzde 70'i asgari ücretlilerden alınıyor. Yüzde 30'u ise çok kazananlardan alınıyor. Burada adaletsizlik var. Kaynakların dağıtımında da yine büyük adaletsizlikler oluyor." dedi.

HDP'li Kayseri milletvekili adayları Sultan Güneş Özcan, Dağistan Budak ve Ethem Kabak ortak basın toplantısı düzenledi. Kayseri'deki seçim çalışmaları hakkında bilgi veren adaylar, beklediklerinden daha fazla ilgi gördüklerini ve vatandaşların sıkıntılarını anlatmak için kendilerini davet ettiklerini dile getirdi. Türkiye'nin sorunlarını çözmeyi amaçladıklarını ifade eden Özcan, ülkede demokrasi ve kaynakların dağıtımındaki büyük adaletsizliklerin ortadan kaldıracaklarını belirtti. Özcan, Türkiye'de vergilerin yüzde 70'inin asgari ücretliden, parası elinden geçmeden tahsil edildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Vergilerin yüzde 30'u çok kazananlardan alınıyor. Yani az kazanandan çok vergi, çok kazanandan az vergi alınıyor. Bu yetmiyormuş gibi kaynakların dağılımı da adaletsizce yapılıyor. Kırsal kesimde yada şehirlerin kenar mahallesinde yaşayan insanlara hizmetler götürülmüyor. Biz buna Kayseri'de şahit olduk. Kenar mahallede bir yere gidiyoruz. Apartman yapılmış. Bina dikilmiş, Binanın önüne kadar asfalt yol yapılmış. Binanın sonrasında yol devam ettirilmemiş. Bıçak gibi kesilmiş. Oysa devam eden topraklı yolun sonunda birçok insan, birçok aile evlerinde yaşıyorlar. Bu insanlar ihmal ediliyor. Unutuluyor. Gelirde adaletsizlik ve kaynakların dağılımında adaletsizlik var ve bunun önüne geçeceğiz."

Sultan Güneş Özcan, Kayseri'de yaptıkları seçim çalışmasının Türkiye'ye örnek olacağını belirterek, "Yaşanan biri iki küçük tatsızlık oldu. Ama şehir halkı bizi kabul ediyor. Ağırlıyor. Partimizin Türkiye için yapacağı işlerle ilgili bilgi almak istiyorlar. Seçim sonuçlandığında Kayseri'nin Türkiye'ye örnek olacağını düşünüyoruz." dedi.

Dağistan Budak ise, Kayseri'nin hızla gelişen bir şehir olduğunu ama kenar ve kırsal kesimin unutulduğu, hizmetin götürülmediği, her şeyin şehir merkezinde yoğunlaştığı bir kent olduğunu savundu. Develi ilçesine bağlı bir köyün cezalandırıldığını öne süren Budak, "Köyde AK Parti 1'inci parti olmuş. Ama HDP'ye de oy çıkmış. Bu köyün yolu başka bir partiye oy verildiği için yapılmıyor. Neden yapılmadığı sorgulandığında da bu cevap veriliyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Özcan: Vergiler adaletli toplanmıyor, kaynaklar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER