HDP'li Toğrul: Koalisyonun istikrarsızlık olacağına dair inanç etkili oldu


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, koalisyonların bir istikrarsızlık sebebi olacağına dair inancın şehirde çok etkili olduğunu söyleyerek, "Baskı ve şiddet ortamı da Gaziantep'te orta sınıf çevrelerde, önümüzdeki sürecin şiddete evrileceğine dair bir algı oluşturdu." dedi.

HDP Gaziantep İl Teşkilatı, 1 Kasım seçim sonuçlarını basın toplantısıyla değerlendirdi. Burada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Karayılan, Gaziantep'te seçim çalışmalarına engel çıkartıldığını söyleyerek, "Saray ve AKP, partimize ve partimiz nezdinde demokratik seçim çalışmalarımıza engel çıkartmış, sivil toplum örgütlerine, hemşehri derneklerine hukuksuz yöntemlerle baskı uygulayarak korku ile hizaya getirmeye çalışmıştır. Yine ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sanayici ve iş adamlarına ekonomik baskılar uygulayarak etkisiz hale getirmeye çalışmıştır." diye konuştu.

HDP'nin Gaziantep'ten TBMM'ye gönderdiği tek isim olan Mahmut Toğrul ise "Türkiye genelinde oluşturulan, koalisyonların bir istikrarsızlık sebebi olacağı, koalisyonla istikrarın gelmeyeceğine olan inanç maalesef Gaziantep'te çok etkili oldu. Baskı ve şiddet ortamı da Gaziantep'te orta sınıf çevrelerde, önümüzdeki sürecin şiddete evrileceğine dair bir algı oluşturdu. Bu ikisi birleşince Gaziantep'te özellikle orta sınıfın da etkisiyle ciddi bir HDP'ye karşı olumsuz anlamda karşılık buldu. Bizim bunun karşısında duracak araçlarımız elimizden alındı. Biz halka ulaşmada basını kullanmada kamuoyu oluşturmada eksik kaldık." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Toğrul: Koalisyonun istikrarsızlık olacağına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER