HDP'li vekil, oy oranlarını daha da artırarak Meclis'e gireceklerinden emin


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, 1 Kasım'da oylarını artıracaklarını söyleyerek, "Tahminim en az yüzde 16,5 oy alacağız. AK Parti tek başına iktidar olmayacaktır." dedi.

HDP Gaziantep milletvekili adayları Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Toğrul, "7 Haziran'da yüzde 13,2 lik bir oy oranı ile Meclis'e gittik. Grubumuzda etnik olarak Türk, Kürt, Ermeni, Azeri her mezhepten vatandaşımız var. Türkiye'de yaşanan hiçbir sorun masada çözülmeyecek bir sorun değildir. Şırnak'ta bir gencimizin 90'lı yıllardaki bir anlayışın göstergesidir. Bu kareler yarın tekrar masaya dönüşte barış sürecini uzatacaktır. Ön şart ellerin tetikten çekilmesidir. İnsan öldürmekten artık vazgeçmeliyiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '400 vekil verin bu sorun sulh ile çözülsün' sözünü hatırlatan Toğrul, "Yine Paris'te bir açıklamasında 'Terör olayını 1 Kasım'da bitireceksin' ifadeleri yanlış bir ifadedir. Merak ediyorum. Hükümet acaba bu zamana kadar hangi yetkiye sahip değildi de 1 Kasım'da bu sorunu çözecek gücü ya da yetkiyi ele alacak. Elinde kullanamadığı hiçbir güç yok ki." diye konuştu.

"YEREL BASIN HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR"

Türkiye'de yerel gazeteciliğin kan kaybettiğini ve tek tipleştirilen bir basın anlayışı oluşturulduğunu belirten Gaziantep milletvekili adayı Yurtsev Özsökmen de "Bugün gazetelerin de gazetecilerin de kafasına silah dayanıyor. Gazetecilere evine giderken saldırı düzenleniyor. Dayak atılıyor. Ülkede iletişim özgürlüğü engelleniyor. Sosyal medyalara el konuluyor. Gazeteler artık korkudan gerçekleri söylemeyen bir duruma gelmiştir. Bu duruma karşı çıkacak tek güç de yine basındır. Dünyada yerel gazete anlayışı güçlenirken Türkiye'de İstanbul, Ankara gazeteciliği yükseliyor. Ne yazık ki yeril gazeteler, kanallar hak ettiği değeri bulamıyor. Yerelin sorununu çözecek olan da yine yerel basındır." şeklinde konuştu.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, sandıktan çıkacak hiçbir sonucun insan hayatından daha önemli olmadığını kaydetti. Ay, "Şu günlerde ülkemiz birçok açıdan önemli sorunlarla karşı karşıyadır. Siyasi, ekonomik belirsizlik ve artan terör olayları halkımızı gelecek adına tedirgin etmektedir. Şu unutulmamalıdır ki, sandıktan çıkacak hiç bir sonuç insan hayatından daha önemli değildir. Parlamento'nun asıl sahibi de aziz milletimizdir." açıklamasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li vekil, oy oranlarını daha da artırarak Meclis'e... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER