HDP'nin muhalefet şerhi, bütçe raporuna eklenmedi


HDP'nin, "2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı"nın raporuna muhalefet şerhi eklenmedi.

HDP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım Meclis'te basın toplantısı düzenledi. HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı'nın bir yazı ile HDP'nin "2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı"nın raporu için büyük bir özen ve emekle hazırladığı muhalefet şerhinin komisyon raporuna eklenmeyeceğini bildirdiğini açıkladı.

Muhalefet şerhinin hangi gerekçelerle eklenemeyeceğinin kendilerine bildirilmeden ve düzeltme yazısı ulaşmadan önce komisyon raporunun baskı için matbaaya gönderildiğini anlatan Yıldırım, "Dert, murat, bizim ilgili yerleri düzeltmemiz ve onun üzerinden komisyon raporuna muhalefet şerhinin eklenmesi olsa; bu çok daha önceden gönderilir, bizim cevabımız beklenir ve bu cevap neticesinde eğer olumsuz yanıt verirsek; komisyon raporuna muhalefet şerhi eklenmeden baskıya gönderilir. Ancak böyle bir süreç işletilmemiştir. Muhalefet şerhinin hangi cümlelerinden ötürü komisyon raporuna eklenmeyeceği yazısı ise rapor basıldıktan ve bütün Meclise, milletvekillerine dağıtıldıktan sonra elimize ulaşmıştır. Yazı dün elimize ulaştı." diye konuştu.


Cihan CİHAN
<< Önceki Haber HDP'nin muhalefet şerhi, bütçe raporuna eklenmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER