Her 10 mülteciden dokuzu kayda geçmeden kayıplara karışıyor


Almanya'da mülteci akını ve mültecilerin kayıt altına alınıp barındırılmasına dönük tartışmalar gündemden düşmüyor. Ancak mültecilerin çoğunun kayıt altına alınamadan ortalıkta dolaştığı bildirildi.

Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jäger, Federal Polisin her 10 mülteciden ancak birinin parmak izini alıp kayda geçirebiliyor olmasını eleştirdi. Die Welt gazetesi binlerce mültecinin hiç kayda geçmeden kayıplara karıştığını sayfalarına taşıdı. Kayıplara karışan mültecilerin bazılarının, terör örgütü IŞİD militanı olabileceğinden endişe ediliyor. Bakan ise bunu fazla inandırıcı bulmuyor ve şimdiye kadar bu yönde bir bilgiye ulaşmadıklarını aktarıyor.

Mültecilerin birçoğunun kayıt altına alınmamasının en büyük nedeni ise, geldikleri tren veya otobüsleri, ya da kaldıkları yerleri haber vermeden terk etmeleri. Söz konusu terk etmelerin baş nedeni ise başka eyaletler veya Belçika ya da İsveç gibi ülkelerdeki akrabalarının veya tanıdıklarının yanına gitmek istemeleri. Jäger, "Bavyera'dan gelen trenlerdeki mültecilerin ancak yarısı mülteci olarak kayda geçmiş." dedi. Umudunun ise, Federal koalisyon ortaklarının anlaştıkları yeni mülteci kayıt merkezlerinin, bu yanlışın düzeltilmesine yardımcı olmasını olduğunu aktardı.

Bu arada Federal Alman Kriminal Uzmanları (BDK) Başkanı Andre Schulz, Die Welt'e yaptığı açıklama da, her 10 mülteciden birinin suça eğilimli olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Her 10 mülteciden dokuzu kayda geçmeden kayıplara karışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER