'HGS cezalarının çoğu yasaya aykırı olarak düzenlemiş ve tebliğ edilmiştir'


Son dönemlerde artan ve birçok vatandaşın mağdur olmasına sebep olan Hızlı Geçiş Sistemindeki (HGS) sorunları hakkında Avukat Serdar Kantar açıklamada bulundu. Kantar, "Son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve vatandaşlarımızı açıkça mağduriyetine neden olan HGS ücretsiz geçiş cezalarının birçoğu yasaya açıkça aykırı olarak düzenlemiş ve tebliğ edilmiştir." dedi.

Kantar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Vatandaşların geçiş yaptıkları ve HGS sisteminden de kaynaklanabilecek bazı ücretsiz geçiş durumlarının aradan oldukça uzun süre geçtikten sonra tebliğ edilmesi 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na açıkça aykırıdır. Bu sebeple tarafına HGS cezası tebliğ edilen vatandaşlarımızın, HGS kartı olmasına rağmen kesilen cezaları yahut hiç geçmediği HGS geçiş noktaları için düzenlenen kısaca HGS ve karayollarından kaynaklanan yersiz cezalarla birlikte HGS noktasından geçiş tarihini yani fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitiminden sonra düzenlenen idari para cezalarında, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yetkili Sulh Ceza Hakimliklerinde itiraz etmelidir. Esasında HGS geçiş noktalarının bulunduğu Sulh Ceza Hakimlikleri yetkili olmakla 15 günlük süreyi nazara en yakın Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurulduğunda hakimlik yetkili mahkemeye ilgili itirazı gönderecektir."

Tebliğ edilmeyen cezalara idari yaptırım kararı verilemeyeceğini vurgulayan avukat Serdar Kantar, "Özellikle yasada açıkça fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar idari para cezası verilerek tebliğ edilmediği takdirde idari yaptırım kararı verilemez, verilmiş olanlar düşer denilmekle." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber 'HGS cezalarının çoğu yasaya aykırı olarak düzenlemiş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER