Hissedarlardan VW'ye 7 milyar euroluk dava


Egzoz emisyon skandalıyla boğuşan Volkswagen'e (VW) karşı hissedarların toplu tazminat davalarının sayısı ve değerinin artması bekleniyor. Avukat Andreas Tilp'in Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, VW'ye karşı açılacak toplu tazminat davalarının değerinin 7 milyar euroyu bulabileceği ve bu miktarın kendileri için gerçekçi bir hedef olduğunu bildirdi.

İkinci davanın daha önceki davaya göre daha büyük olacağını savunan Tilp, ikinci tazminat davasının 3,5 milyar ile 4 milyar euro arasında olacağını dile getirdi. Yapılan suçlamada, VW'nin hissedarları ortaya çıkan skandal hakkında geç bilgilendirilip bilgilendirilmedikleri araştırılacak.

Hatırlanacağı gibi Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA) 18 Eylül 2015'te VW'yi egzoz emisyon değerini düşük göstermek için özel yazılım kullanmakla suçlamıştı. Bunun akabinde VW, yapılan suçlamayı kabul ederek, aynı yazılımı dünya genelinde 11 milyon VW ve onun yan markalarında kullandığını itiraf etmişti. Açıklamalar sonrası VW, ilk üç gün içerisinde yaklaşık 12 milyar euro değer kaybetmişti. VW suçlamaları reddederek, skandal hakkında hissedarları bilgilendirme konusunda ilgili tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini açıklamıştı.

Yaklaşık bir hafta önce avukat Andreas Tilp, 278 yatırımcı adına Braunschweig Eyalet Mahkemesi'nde 3,2 milyar euro değerinde tazminat davası açmıştı. Bu davanın toplam değeri, daha önce açılan 67 davayla birlikte 3,7 milyar euroyu aşacağı tahmin ediliyor. Birçok yatırımcının, VW'nin değer kaybetmesiyle oluşan zararın karşılanmasını istediğini belirten Tilp, otomotiv devine karşı yarım milyar eurodan fazla tazminat isteyen hissedarlar da olduğunu belirtti. Tilp, "Dava açmak isteyen bugüne kadar 20 kurumsal hissedar oldu. Eminim bu rakam daha da artacak." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hissedarlardan VW'ye 7 milyar euroluk dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER