Hollanda lale soğanlarının yüzde 80'ini imha etti

Dünyanın en büyük çiçek üreticisi Hollanda, koronavirüs salgını sonrası talep azlığından dolayı ellerinde bulunan milyonlarca lale soğanını imha etti.

Hollanda lale soğanlarının %80'ini imha etti

Bahar mevsiminin gelmesiyle birkaç ay önce yetiştirilmeye başlanan başta lale olmak üzere, gül, kasımpatı, papatya gibi çiçeklerin piyasaya sürülmeye hazır olduğu, ancak yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını ve uygulanan karantina önlemleri sebebiyle talebin oldukça düşük olduğu belirtildi.

Euronews'in haberine göre yaklaşık 100 sene boyunca ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya geldiklerini belirten Royal FloraHolland yetkilileri, ellerinde bulunan stokları yüzde 70 ila 80 oranında imha ettiklerini açıkladı.

AÇIK ARTIRMALAR İPTAL EDİLDİ

Yüzyıllar boyunca ülkede çiçek piyasasında yapılan açık artırmaların bu sene düzenlenmeyeceği belirtilirken, küçük bir stok çiçeğin yakında satışları bir nebze olsun düzeltmesi beklenen "anneler günü" için saklandığı kaydedildi.

Royal FloraHolland sözcüsü Michel van Schie, "Tek çözüm yöntemi çiçekleri imha etmekti. Ülkedeki çiçek sektörü ilk kez böyle bir krizle karşı karşıya." diye konuştu.

<< Önceki Haber Hollanda lale soğanlarının yüzde 80'ini imha etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER