Hollanda Mahkemesi havuza tekzip yayınlattı: Haksızca itham ettik, tekzibi hak ettik

Sabah gazetesi 2017 yılında manşetten yayınladığı yalan haberi için tekzip yayınladı.

SHABER3.COM

Adı geçen haberde Hıristiyan Demokratlar (CDA) partisi Rotterdam Belediyesi Meclis üyesi Turan Yazır hakkında yalan ve iftira haberler yapan Sabah gazetesi Rotterdam Mahkemesi tarafından tekzip yayınlamaya mahkum edilmişti. Geçtiğimiz gün itibariyle tekzibi yayınlayan gazete (Sabah), yalan ve iftira haberler yaptığını bir kez daha kabul etmiş oldu.

Basri Doğan'ın haberine göre konu ile ilgili bir açıklama yapan Rotterdam Belediyesi sözcüsü Han van Midden ise, yapılan tekzibin yeterli olmadığını ve Turan Yazır ile ilgili yazılan ‘büyük imam ve terörist’ yalanının tekzibi için bir yüksek mahkemeye gideceklerini duyurdu. Han van Middenn " Bütün suçlamaların yalan olduğunun ortaya çıkmasını istiyoruz" diye sözlerine ekledi.

2017 YILINDA TURAN YAZIR MECLİS ÇALIŞMALARINA ARA VERMİŞTİ

2017 yılında Sabah gazetesinin yaptığı yalan haberler yüzünden CDA partisi meclis üyesi Turan Yazır 4 ay boyunca Rotterdam merkez belediyesi meclis çalışmalarına ara vermek zorunda kalmıştı. 

YAZIR: ADALETİN TECELLİ ETMESİ ADINA SEVİNDİRİCİ AMA YETERLİ DEĞİL

Rotterdam merkez belediyesi  Hıristiyan Demokratlar (CDA) eski meclis üyesi Turan Yazır ise, yayınlanan tekzibin adaletin tecelli etmesi adına sevindirici olduğunu ama yeterli olmadığını vurguladı. Yazır yeterli olmadığı için ise Rotterdam Belediyesinin bir yüksek mahkemeye gittiğini söyledi. Turan Yazır " Adalet bir gün mutlaka tecelli edecek bundan hiç şüphem yok"  dedi
<< Önceki Haber Hollanda Mahkemesi havuza tekzip yayınlattı: Haksızca... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER