Hollandalı Türkler A Milli Takımımızın galibiyeti ile sokaklara döküldüler


EURO 2016 Elemeleri A Grubu son maçında İzlanda'yı 1-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımı, Kazakistan'ın da Letonya'yı aynı skorla yenmesi ile en iyi üçüncü olarak finallere direkt katılma hakkı kazanması Hollanda'da yaşayan Türkler tarafından coşkuyla kutlandı.

Türkiye ile İzlanda arasında oynanan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçında sahadan 1-0 galibiyetle ayrılan Türkiye'nin bu zaferi, Hollanda'da yaşayan Türkler zaferin ve finallere gidiş vizesinin alınmasının coşkusunu doyasıya yaşadı. Rotterdam Hofplein'de Amsterdam Mercatorplein'de arabaları ile korna çalarak tur atan Türkler Hofplein meydanında toplandılar. Ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde milli takım formaları olan Hollandalı Türkler, İzlanda galibiyeti ile birlikte sokaklara döküldü. Hofplein'deki süs havuzu çevresinde doyasıya eğlendiler. Hollanda'daki Türkler bu coşkusu yer yer artınca Rotterdam polisi de taşkınlık yapanlara ve yanlış park uygulayanlara cezalar kestiler.

Hollanda'da doğan ve büyüyen Yasin Kara, İzlanda galibiyetinin Türkiye'nin bu zor gününde büyük bir moral olduğunu söyledi. Kara "Güzel bir maç oldu. İzlanda'yı son dakikada 1-0 yenmenin mutluğunu yaşıyoruz. Tüm milli takım oyuncuları gecenin kahramanı idi." değerlendirmesinde bulundu.

Muhammed Sadık ise Rotterdam doğumlu biri olarak Hofplein'daki Türk Milli Takımı'nın zafer kutlamalarına katıldığını söyledi. Sadık, "İnşallah ülkemiz Türkiye, Fransa'da ki Avrupa şampiyonasında da adını yarı finale ve ardından finale yazdırarak Avrupa kupasını ülkemize getirir. Gerçekten bu galibiyet ve moral ile son derece sevinçliyiz." dedi.

DANNY BLİND: İSTİFA ETMEYECEĞİM. ÖNÜMÜZDEKİ DÜNYA ŞAMPİYONASI ELEMELERİNE ODAKLANACAĞIM

Hollanda 1984 yılından bu güne ilk kez Avrupa şampiyonasına 2015'te katılamıyor. Hollanda basını Portakalların kabus gecesi başlığı ile verdiği haberde, play off'a gitmenin aslında bir mucize olduğunu, ancak teknik direktör Danny Blind'in maç öncesi hala Çek Cumhuriyeti'ne karşı galibiyet alacaklarını ve Türkiye'nin puan kaybetmesi ile bu şansın devam etmesinin Amsterdam Arena'da çöktüğünü belirttiler.

Hollanda için EURO 2016 Fransa'nın artık bittiğine değinen Hollanda basını, Çek Cumhuriyeti'ne Amsterdam Arena'da 3-2 yenilginin de ağır bir yara olduğunu ifade ettiler. EURO 2106'da şansın hep Türkiye'den yana olduğu görüşünde birleşen Hollanda basını, Kazakistan'ın golü ve Turki'nin son dakika golü Türkiye'yi Pla yoff'a gitmeden direkt finallere taşıdığını yazdı. Ve yıllar sonra Hollanda Avrupa kupasında yok denildi.

Hollanda Teknik Direktörü Danny Blind, Fransa'nın ev sahipliğinde yapılacak olan EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmamaları dolayısıyla istifa etmeyeceğini, dünya şampiyonası elemelerine takımı hazırlamak için elinden geleni yapacağını söyledi. Blind, Çek Cumhuriyeti mağlubiyetinin sorumlusunun da sakat oyuncular olduğuna dikkat çekti.
CİHAN
<< Önceki Haber Hollandalı Türkler A Milli Takımımızın galibiyeti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER