Hukukçulardan AYM'nin Dündar ve Gül kararına destek


Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında, 'hak ihlali var' kararı vermesine hukukçulardan destek geldi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, YARSAV Başkanı Murat Arslan başta olmak üzere çok sayıda hakim ve savcı, sosyal paylaşım sitelerinden yaptıkları paylaşımlarda, kararın yerinde ve doğru olduğunu, tahliyelerin yapılması gerektiğini belirtti.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Facebook adresindeki paylaşımında, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün yaptığı başvuruyu değerlendiren Anayasa Mahkemesi, hak ihlali yapıldığına karar verdi. Teşekkürler Anayasa Mahkemesi." ifadelerini kulandı.

YARSAV Başkanı Murat Arslan, sosyal medya hesabında, şunları kaydetti: "AYM, Can Dündar ve Erdem Gül başvurusunda tutuklamanın kişi özgürlüğü ile bağlantılı ifade ve basın özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi. AYM, tutuklama gerekçesi olarak gösterilen eylemlerin tamamı gazetecilik faaliyeti, bu yüzden kuvvetli suç şüphesi yok dedi. Dündar-Gül kararı AYM'nin tutuklamaya dönük ihlal kararlarında kuvvetli suç şüphesinin olmadığını belirttiği ilk kararı olma özelliği taşıyor."

İstanbul Hakim Nuh Hüseyin Köse ise Twitter hesabındaki paylaşımda, "Dündar ve Gül'ün derhal salıverilmesi yetmez. Keyfi tutuklama kararı sorgulanmalı, sorumluluğu olanlar saptanmalıdır. Hiç bir yargıcın Türkiye'de hukuku süründürmeye, insan haklarını ayaklar altına almaya yetkisi yok. Bu ülkede de hukuk yükselecek yakında." dedi.

Erzurum Hakimi Orhan Gödel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ufukta hukuk görünür gibi adalet geç de olsa konuşur. Ülkemizdeki kusurlu demokrasinin nedeni kasıtlı, kusurlu yargıdır. Hak ihlallerinde HSYK kendi payını sorgulamalıdır. Can Dündar ve Erdem Gül'e geçmiş olsun. Herkese hukuk uygulanması dileğiyle." diye yazdı.

Malatya SavcıMenderes Arıcan da sosyal medya hesabındaki paylaşımında, AYM'yi Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği karar nedeniyle kutladığını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Hukukçulardan AYM'nin Dündar ve Gül kararına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER