Hükümetin ABD'de açtırdığı davaya itiraz

Gülen'in avukatları hükümetin ABD'de açtırdığı siyasî davaya itiraz etti

Hükümetin ABD'de açtırdığı davaya itiraz

Uluslararası Hukuk Şirketi Steptoe & Johnson LLP avukatlarından Reid Weingarten, Fethullah Gülen hakkında Pennsylvania'da açılan davanın düşürülmesi için mahkemeye başvuruda bulundu. Weingarten, yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili Gülen hakkında AK Parti hükümetinin girişimleri ile açılan davanın “tamamen siyasi bir tiyatro ve bütünüyle mesnetsiz” olduğunu söyledi.

Weingarten, Pennsylvania'da açılan davanın, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yönetimini kamuya açık bir şekilde yolsuzluk ve otoriter olmakla suçlayan Gülen'e karşı açılmış bir dizi siyasi saldırıların son gelişmesi olarak göründüğünü” ifade etti.

Yakın zamanda Gülen'in Türkiye'deki mevcut rejimi yolsuzluk ve otoriterliğe eğilimlerden dolayı eleştirdiğini hatırlatan avukatlar, “Erdoğan yönetimi 2015 Eylül'de Sayın Gülen'in aleyhinde uydurma suçlamalarda bulundu ve 17 yıldır ABD'de yaşayan Gülen'in iadesini sağlamak için gayri resmi çalışmalara başladı.” ifadesini kullandı.

Avukatlar, davaya delil olarak sadece müvekkillerinin sohbetlerinin gösterildiğini, Gülen'in sohbetlerinde barış mesajı vermenin yanında herkese saygılı olmaktan bahsettiğini hatırlattı. Gülen'in kimseyi gidin soruşturun tutuklayın ve hapse atın demediği, her hâlükârda halkı alakadar eden bir mevzuda konuşmasının ifade hürriyeti kapsamında suç teşkil etmediği ifade edildi.

Pennsylvania'da görülen davada müştekilerin, Gülen'in mahkemeye sunduğu dilekçesine 16 Mart'a kadar cevap vermesi gerekiyor. Gülen'in ise davacıların vereceği yanıta en geç 1 Nisan'a kadar cevap yazması gerekiyor.

Amsterdam & LLP Partners adlı şirketin kurucusu Robert Amsterdam, Washington'da yaptığı basın toplantısında, Afrika'da faaliyet gösteren Türk okullarını kapattırmak için hükümet tarafından kiralandıklarını itiraf etmişti.
<< Önceki Haber Hükümetin ABD'de açtırdığı davaya itiraz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER