İçişleri Bakanlığı'nın 2 yönetmeliğinde değişiklik


İçişleri Bakanlığı'nın Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ile Emniyet Hizmetleri Sınıfı Branş Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nin 15. maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesi "Ancak yazılı sınav sorularının hazırlanması, basımı, saklanması ve yazılı sınavın yapılması işleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi veya Milli Eğitim Bakanlığına ya da Türkiye genelinde sınav yapabilecek üniversitelere de yaptırılabilir." şeklinde değiştirildi.

10 YILLIK SÜRE

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Branş Yönetmeliğinde ise 15. maddeden sonra gelmek üzere 'Hizmet öncesi branş eğitimleri' başlığı altında "Hizmet öncesinde polis eğitim ve öğretim kurumlarında branşa aktarmaya esas özel alan eğitimi verilmesi halinde, eğitimi başarıyla bitiren ve eğitim sonu sınavda başarılı olup aday polis memuru olarak Emniyet Teşkilatı kadrolarına atanan personel, başkaca bir işleme gerek kalmaksızın doğrudan eğitimlerine uygun branşlara aktarılır. Birinci fıkrada belirtilen usule göre branşa aktarılan personel, idare tarafından görülen lüzum üzerine yapılan branştan çıkarma işlemi hariç, 10 yıl süre ile branştan ayrılamaz. 10 yıl süre dolmadan branştan çıkartılan personel, kalan süreyi çevik kuvvet birimlerinde tamamlar." eklemesi yapıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İçişleri Bakanlığı'nın 2 yönetmeliğinde değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER