Özgür medyaya darbe davası

Özgür medyaya darbe davasının yedinci duruşması bugün tamamlandı. Duruşma yarına ertelendi.

Fikret Duran: Burada bir senaryo yargılanıyor

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülen duruşma kimlik tespitiyle başladı. 


DURUŞMADAN CANLI NOTLAR

14:45 Duruşma yarın saat 10:00'a ertelendi.

14:35 Duruşma Aranın ardından yeniden başladı.

12:40 Duruşmaya 14:15'e kadar ara verildi.

12:15 Av. Mehmet Sami Selçuk: Burada bir senaryo üzerinden gerçek hayata talimat verildiği iddia ediliyor. O zaman biz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara patlamasının ardından Belçika'ya, "Sizin başınıza da gelebilir" sözünden 3 gün sonra patlama meydana gelmesini de bir talimat olarak mı kabul etmeliyiz? Böyle bir şey olabilir mi?

11:55 Av. Fikret Duran: Burada 2009 yılında Tek Türkiye dizisi ile bir bağlantı kurulamadığı için şimdi 2013 yılındaki Şefkat Tepe dizisiyle bir bağlantı kurulmaya çalışılıyor. Sayın savcımız da karanlıkta yumruk atmaya çalışıyor. Biz de burada hayretle izliyoruz.


11.25 Özbek: Bana bu suçlamaların atıldığı dönemde ben emniyet müdürüyüm. Bana Fethullah Gülen'den veya Hidayet Karaca'dan bir talimat gelse ben senaryo yazarak mı polislere operasyon talimatı veririm? Allah'tan ben o dönem İstanbul'da görevde değildim. Yoksa savcımız beni "Ali Fuat Yılmazer ve diğer polislerle görev aldı. Bak imzası da var" diyerek tam istediği gibi bir suçlamaya isnad edebilirdi. Bu bile bu iddianamenin çöktüğünün bir delilidir.

11.07 Özbek: Benim Şefkat Tepe ve Karanlık Kurul'u yazdığım iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Burada ne yazık ki Cumhuriyet savcımız benim hakkımda hükümsüz ve haksız isnadlarda bulunmuştur.

11.04 Özbek: Savcı Hasan Yılmaz, bana göre hem bu dünyasını hem de ahiretini yakmıştır. Biz kimsenin ahiretini sorgulamıyoruz. Ancak ayetle de bellidir ki insanlar hakkında yalan, iftira ve yalancı şahitlikte bulunanların sonu bellidir. Biz bu kişiler hakkında hem manevi hem de maddi bütün davalarımızı açacağız.

11.03 Özbek: Benim hakkımda Erdal Şimşek ve Zihni Çakır yalan beyanda bulunmuş ve benim burada yargılanmama sebep olmuştur. Ben bu şahıslar hakkında yalancı şahitlikten dolayı dava açtım ve yargılanıyorlar.


11.00 Savcı Hasan Yılmaz tarafından Karanlık Kurul'u yazdığı iddia edilen Bayram Özbek savunmasını yapıyor.

10:40 Savunmalara geçildi.

10:35 Sanıkların kimlik tespitleri yapıldı.

10:30 Duruşma başladı.




<< Önceki Haber Özgür medyaya darbe davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER