İHD'den terör saldırısına kınama


Beyoğlu'nda, bombalı saldırının gerçekleştiği alana gelen vatandaşlar karanfiller bıraktı. Olay yerine gelen İHD'de üyeleri de hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek saldırıyı kınadı. Terörü lanetleyen vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İstiklal Caddesi'nde dün gerçekleşen canlı bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda insan da yaralanmıştı. Bugün, sabah saatlerinden itibaren saldırının olduğu yere gelen vatandaşlar ve turistler karanfiller bıraktı. Olay yerindeki işyerlerinin duvarları da Türk bayrakları ile donatıldı.

Olay yerine bırakılan Türkçe ve İngilizce mesajlar içeren dövizler de dikkatlerden kaçmadı. Dövizlerde, 'Buradayız ve korkmuyoruz', 'We are not going', 'We are not going anywhere', 'Terör karşısında diz çökmeyeceğiz' ifadeleri yer aldı.

Bu arada İHD'de olay yerine gelerek terör eylemini protesto etti. Saldırının gerçekleştiği yere karanfil bırakan İHD üyeleri, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Açıklamada, "Yaşananları protesto etmenin ötesinde, insan hakları mücadelesini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Yaşam hakkı kutsaldır, herkes yaşama hakkına sahiptir. Dili, dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun. Burada ölenler yurttaşımız olmasa da onların da yaşam hakkı vardı. Biz onların da yaşam hakkını savunuyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz." denildi.

CİHAN
<< Önceki Haber İHD'den terör saldırısına kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER