İHD, Uludere davasında çıkan takipsizlik kararını protesto etti

İHD, Uludere davasında çıkan takipsizlik kararını protesto etti

Beyoğlu'nda toplanan İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, Uludere'de yaşanan olaylarla ilgili failler hakkında açılan soruşturmaya verilen takipsizlik kararını protesto etti.

Galatasaray Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan grup, ellerinde 'Katliamlarınız insan hakları savunucularını yıldıramayacak' yazılı pankart açarak bir süre slogan attı. Grup, yere Uludere'de hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını serdi. Bir süre slogan atan grup daha sonra açıklama yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Ahmet Demirsoy, "Bugün 25 Kasım 2015. Şırnak'ın Uludere ilçesinin Roboski köyünde, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 34 Kürt vatandaşının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları tarafından bombalanarak katledilmesinin üzerinden tam 47 ay geçti. Devlet, katliamın bugüne kadar Roboski halkının taleplerini dikkate almak yerine, sürekli operasyonlar yaparak evlerini taramış, haklarında soruşturmalar açmış, katırlarını bile katletmiştir. Öyle ki katliama uğrayan halk bunları yaşarken dönemin siyasal iktidarının başbakanı ise katliamcıları bizzat tebrik etmiştir. Katliamdan dolayı yapılan suç duyurusu üzerine failler hakkında açılan soruşturma ise takipsizlikle sonuçlanmıştır. Failler açıkça belli olmasına rağmen devlet tarafından korunmaya devam edilmektedir. Kurgusal bir yargılama ile katliamın üstü örtülerek failler aklanmaya çalışılmış, adli bir yargılama yerine suçlular bir kez daha cezasızlık zırhıyla korunmuştur." dedi. Protestonun ardından bir süre daha slogan atan grup olaysız dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İHD, Uludere davasında çıkan takipsizlik kararını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER