İlçe Başkan Yardımcısı ve 5 yönetim kurulu üyesi, MHP'den istifa etti


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Turan Çelebi ve 5 yönetim kurulu üyesi, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Düzenlenen basın toplantısıyla partilerinden istifa ettiklerini duyuran Turan Çelebi, Yemliha Aslan, Kalip Doğan, Merdan Bektur, Necip Yavuz ve Ömer Lütfi Kısakürek, aldıkları kararda fikir ayrılığının etkili olduğunu söyledi.

İstifa eden parti üyeleri adına açıklama yapan Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Turan Çelebi, siyasi ahlak ve uzlaşı içerisinde siyasetin içerisinde olacaklarını ifade etti. İstifa gerekçesini açıklayan Çelebi şunları kaydetti: "Bugün burada bizler gibi dik duruşunu her zaman gösteren teşkilat üyelerimizden Kalip Doğan, Yemliha Aslan ve Merdan Bektur da Onikişubat ilçe teşkilat üyeliğinden istifa etme kararı almışlardır. Huzurlarınızda istifalarını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Siyasi başarısızlığı, bizlere yüklemeye çalışanlara diyoruz ki; siyasi hayata tutunmayı sağlayacak, yorgun ve kırgın kadroların yeniden motive olabilmesi iktidar nezdinde caydırıcılığı olabilecek yeni kadrolar ve yeni projelerle mümkündür. Önemli olan yeri geldiğinde oturulan koltuklardan kalkmasını bilmektir düşüncesiyle taktiri inanmış, samimi ülkücü camiayla birlikte yüce kamuoyuna bırakıyoruz. Yani belirli kitlelere tepki olarak değil de; siyasi olarak, yapılan yanlışlara, tabana inilmesi gereken durumlarda tasvip etmediğimiz konulardaki fikir ayrılıklarımızdan dolayı istifamız. Biz sadece ve sadece uyan için huzursuz olduğumuz ortamda mikro anlamda Kahramanmaraş için, geniş anlamda Türkiye'miz için siyasette her zaman var olacağımızı bildiriyoruz. Yeri geldiğinde, görev verildiğinde şartlarımız demek istemiyorum. Siyasi ahlakımız ve uzlaşımız birleştiği noktada biz bu siyasetin içerisinde var olacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber İlçe Başkan Yardımcısı ve 5 yönetim kurulu üyesi,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER