İlçelerdeki su depoları yenileniyor


Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Adana'nın ilçelerindeki tüm içme suyu depolarının tadilat bakım ve onarımı yapıyor.

Kozan'da Bulduklu, Pekmezci, Güneri, Kahveli, Kuyumlu, Işıklı, Kalearkası, Poskabasakal, Çukurören, Ayşehoca, Gaziköy, Anavarza ve Hacıbeyli mahallelerinde bulunan içme suyu depolarının temizliğini, bakımını ve çevre emniyet önlemlerini tamamlayan ASKİ ekipleri, Ceyhan'ın Isırganlı mahallesinden başlayarak, Ceyhan genelinde depo tadilat bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmaların devam ettiği Ceyhan genelindeki 16 içme suyu deposunun temizliği devam ediyor. Yeşilbahçe, İnceyer, Kılıçkaya, Gündoğan ve Sirkeli mahallelerindeki depoların bakımını tamamlayan ekipler, hafta sonu Isırganlı'daki deponun bakım ve temizliğine başladı. Ekipler ara vermeden Ceyhan'ın Kurtkulağı, Toktamış, Çokçapınar,Tumlu, Sağkaya, Başören,Mercimek, Büyükmangıt, Soysalı ve Sarıbahçe mahallelerinde bulunan tüm depolarında bakım ve temizliğini yapacak.

ASKİ ekipleri tarafından, Ceyhan'da 16 içme suyu deposunun tadilat, bakım, onarım ve temizliğinin kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor. Ayrıca Ceyhan ve Kozan'ın yanı sıra İmamoğlu'nda Ayvalı, Sofutaş Sevinçli, Hacıhasanlı,Faydalı mahallelerinin depolarının bakımları tamamlanırken, Camili mahallesi su deposunun da bakımının yapılacağı öğrenildi. Planlama çerçevesinde Aladağ, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Karataş, ve Pozantı'da da çalışmaların sürdüğü bir kısım mahallelerde bakım işlemlerinin tamamlandığı bilgisi alındı.

Adana ASKİ Ekipleri yapılan bu çalışmayla, su depolarının dış görüntülerini daha estetik bir hale getirirken, aynı zamanda depo içlerinde yapılacak kaplama, halihazırda kullanımda olan eski beton veya metal depoların iç yüzeylerinin PVC bazlı membranla kaplanarak yenilenmesini ve halkın sağlıklı, kaliteli ve temiz suya kavuşmasını hedefliyor.

Adana ASKİ tarafından yapılan plan çerçevesinde Adana'nın tüm ilçelerindeki 100'ün üzerindeki depoların tadilat, bakım ve onarımının yapılarak Adana halkının daha temiz ve sağlıklı suya kavuşması sağlanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber İlçelerdeki su depoları yenileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER