İletişim başkanı, fakat maaşını "hayır hasenata" harcadığını WhatsApp grubuna açıklıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, aldığı maaşları ve Borsa İstanbul'dan aldığı huzur hakkıyla iddialarıyla ilgili açıklamasını devasa kurumundan değil WhatsApp'taki bir gruptan yaptı.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER | ANALİZ- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşiyle birlikte aldıkları maaşlar, Hazine arazisine yaptıkları kaçak inşaat ve iki yıldır Borsa İstanbul (BİST) yönetim kurulu üyeliğinden aldığı huzur hakkıyla eleştiriliyor. 

Altun'un bağlı 1.500 kişi çalışıyor. Akın İpek'e ait öğrenci yurduyken el konularak tabelası "İletişim Başkanlığı" olarak değiştirilen dev binada Saray'ın propaganda faaliyetlerini yürütüyor ve Türkiye'de medya kuruluşlarına istediği haberi yaptırabiliyor. 

Ne var ki Altun, kendisi hakkındaki iddialara ve aldığı parayı 'hayır-hasenata' harcadığına ilişkin açıklamayı İmam hatip lisesinden arkadaşlarıyla kurduğu whatsapp grubundan yaptı. Bu açıklamayı duyurmak da Pelikan çetesinin tetikçisi Hilal Kaplan'a düştü.
İletişim Başkanlığı binası daha önce öğrenci yurduydu. Ancak el konularak dev bir propaganda merkezine çevrildi.

Buna göre Altun, imam-hatip lisesi (İHL) WhatsApp grubuna yazdığı mesajda 2 yıldır Borsa İstanbul yönetim kurulu üyeliğinden aldığı huzur hakkını 'tek kuruşuna dokunmadan hayra hasenata harcadığını' iddia etti. Altun, öne sürülen '5 maaş alıyor' iddialarını da buradan tekzip etti. 

Altun ayrıca, Türk Hava Yolları (THY) yönetim kurulu üyeliğinden ve Manas Üniversitesi'nde mütevelli heyet başkanlığından ücret almadığını belirtti. 
Altun, "Bu yalanlar kanımıza dokunsa da bizi kamçılıyor." dedi.
<< Önceki Haber İletişim başkanı, fakat maaşını "hayır hasenata"... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER