İlk KPSS soruşturmasının savcısı konuştu

İptal edilen 2010 KPSS ile ilgili soruşturmayı başlatan dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan, şimdiki savcı Yücel Erkman'ın kendisini HSYK'ya şikayet ettiği iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.

İlk KPSS soruşturmasının savcısı konuştu

Sakınan, meslek hayatı boyunca hukuk ve hakkın üstünlüğü için çalıştığına işaret ederek, “Dönemimde soruşturmada yapılan tüm işlemler kamuoyunun önünde hassasiyetle yapılmış ve hukuk çerçevesinde yürütülmüş olup; bugünde olsa yapılan tüm işlemlerin altına imzamı atarım”ifadesini kullandı.

Sakınan, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, KPSS ile ilgili kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini belirterek, basında kendisiyle ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi. Konuyla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu, MİT ve YÖK denetleme kurulu tarafından detaylı inceleme yapıldığını ifade eden Sakınan, gerçeklerin er veya geç ortaya çıkma gibi bir huyu olduğunu vurguladı. Meslek hayatı boyunca hukuk ve hakkın üstünlüğü için çalıştığına dikkat çeken Sakınan, "Dönemimde soruşturmada yapılan tüm işlemler kamuoyunun önünde hassasiyetle yapılmış ve hukuk çerçevesinde yürütülmüş olup; bugünde olsa yapılan tüm işlemlerin altına imzamı atarım. Umarım ki; zor bir süreci yürüttüğüne inandığım soruşturma savcısı meslektaşım da, bu dönemde hukuken yapmış olduğu işlemlerin altına gelecekte de imza atabilir!” ifadesini kullandı.

Daha önce yürütülmekte olan KPSS soruşturması ile ilgili şahsı üzerinde yapılan spekülasyonlar için kısmı değerlendirmede bulunduğunu hatırlatan Sakınan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Söz konusu soruşturmanın mecrasından saptırılmamasını, savcılarımızın titiz çalışmalarının sonuçlarının beklenmesi gerektiğini, ilgili dönemleri kapsayan yasal mevzuatlara da atıfta bulunarak hatırlatmış ve hukuki sürecin tamamlanmasının önemine vurgu yapmıştım. Ancak üzüntüyle görmetkteyim ki özellikle kamuoyu algısını yönlendirmeye yönelik bazı yanlış, tutarsız hukuki gerçeklikten uzak yorumlarla şahsım üzerinden ısrarla bir kampanya yürütülmeye çalışıldığına tanık oluyorum. Asılsız, hukuksuz, herhangi bir dayanağı bulunmayan iddialar ile kamuoyu yanlış yönlendirilmekte ve bilgilendirilmektedir. Bugünde hiçbir hukuki temele dayanmayan suçlamalarla hakkımda HSYK'ya suç duyurusunda bulunulduğunu görsel medyadan öğrenmiş bulunmaktayım Hatırlanmalı ki konuyla ilgili başbakanlık teftiş kurulu, MİT ve yasal yetkili olarak YÖK denetleme kurulu detaylı inceleme yapmıştır. Soruşturmayla ilgili bu aşamada olumlu olumsuz ilgilenenlere tavsiyem; ilk olarak 2011 yılında çıkartılan 6114 sayılı yasayı iyi incelemeleridir. Ayrıca iddia edilen konularla ilgili yeri ve zamanı geldiğinde yasal zeminlerde gereken açıklamaları yapacağımı da belirtmek isterim. Gerçeklerin er veya geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Bugüne kadar kimsenin adamı ve savcısı olmadım. Bir Anadolu insanı olarak meslek hayatım boyunca hukuk ve hakkın üstünlüğü için çalıştım. Dönemimde soruşturmada yapılan tüm işlemler kamuoyunun önünde hassasiyetle yapılmış ve hukuk çerçevesinde yürütülmüş olup; bugünde olsa yapılan tüm işlemlerin altına imzamı atarım. Umarım ki; zor bir süreci yürüttüğüne inandığım soruşturma savcısı meslektaşım da, bu dönemde hukuken yapmış olduğu işlemlerin altına gelecekte de imza atabilir!”
<< Önceki Haber İlk KPSS soruşturmasının savcısı konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER