İlk yardımda yanlış müdahale ölümcül sonuçlar doğurabilir


Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, kazalar sonrası yapılan yanlış müdahalelerin bazen ölümcül sonuçlar doğurabildiği veya kalıcı sakatlıklara sebebiyet verebildiğini belirtti. Yalçın, buna karşın alınacak kısa süreli bir eğitimle doğru diye uygulanan hatalı müdahalelerin önüne geçebildiğini ve yerinde müdahalede bulunma imkanı yakalanabileceğini ifade etti.

İnönü Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu'nun (İNÜBAT) organize ettiği Bilim Günleri Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Acil Tıp Seminerleri gerçekleştirildi. Etkinlikler çerçevesinde Türk Kızılayı İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından Temel İlk Yardım Eğitim Semineri düzenlendi. Seminere yaklaşık 130 öğrenci katıldı.

Kızılay Şube Başkanı Umut Yalçın burada yaptığı konuşmada, ilk yardımın sadece sağlık çalışanlarının bilmesi değil herkesin bilmesi gerekli müdahale yöntemleri olduğunu söyledi. Hayatın her alanında umulmayan kazalarla karşılaşılabildiğini anlatan Yalçın, bu kazalarda yapılan yanlış müdahalelerin bazen ölümcül sonuçlar doğururken bazen de kalıcı sakatlıklara sebebiyet verebildiğini vurguladı. Yalçın, "Ancak alınacak kısa süreli bir eğitimle doğru diye uyguladığımız hatalı müdahalelerin önüne geçebiliriz" dedi.

İNÜBAT temsilcileri Ali Rıza Ekici ve Büşra Şimşek ise topluluk hakkında bilgi verdi. Ali Rıza Ekici, "Bizler bilgilendirmeyi ve bilgilenmeyi amaçlayan bir topluluğuz. Üniversitemizdeki değerli hocalarımızın makalelerini tanıtmak onlardan bilgilenmek adına düşündüğümüz 'Makale Günleri ' sonrasında konferans seminer gibi etkinliklerimizi 'Bilim Günleri' adında yapmaya çalışıyoruz. Yakın zamanlarda tıp öğrencilerinin merakla beklemekte olduğu 'Kadüse' ismindeki dergimizde basıldı ve dağıtılmaktadır" dedi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER