İmalatçıdan halka 1 liraya ayakkabı


Hekzan markasında bir araya gelen 4 ilden 30 imalatçı halka 1 liraya seri sonu, 7,5 liraya da unisex ayakkabı satıyor. Ürünlere bu aralar ilgi yoğun.

22. satış alanını Bahçelievler'de açan Hekzan Ayakkabı'nın Koordinatörü Mustafa Bahçekapılı, "Tamamı yerli üretim olan ayakkabılarımızı halkımıza sunmaktan gurur duyuyoruz." dedi.
Bundan böyle pahalı ürünlerin uygun fiyata alınabileceğini anlatan Bahçekapılı, şöyle devam etti:

"Üretici firmalarımız hammaddeyi vadeli alamıyor. Onun için nakit alımla elde ettiği indirimi fiyatlarımıza uyarlayıp toptan fiyatın altında perakende fiyatına vardık. Şu anda makinelerimiz durmuyor. İstihdam sunuyoruz. Satış alanı adedimiz arttıkça kâr da etmeye başlayacağız. Sene sonuna dek 30 satış alanı hedefliyoruz. Bahçelievler ile 1 liraya seri sonu ayakkabı, 7,5 liraya unisex ayakkabı, 16,50 liraya bot, 29 liraya hakiki deri ayakkabı satacağız. Satış alanı adedimiz arttıkça bu fiyatları korumaya gayret edeceğiz."

"AYAKKABI ÜRETİCİLERİ KAOSA DOĞRU GİDİYOR"

Tüm ürünlerinin yüzde 100 yerli üretim olduğunu belirten Bahçekapılı, şunları ifade etti:

"Ayakkabı sektöründe marketler ve zincirler kıran kırana bir rekabetin içine girdi. Bunun iyi tarafı üretici daha kısa vadede ödemesini alabiliyor. Kötü tarafı ise dönemsel faaliyetlerin sonunda fabrikaların, atölyelerin atıl zamanları oluyor. Biz buna sezon geçişleri diyoruz. Bu sezon geçişlerinde üretici güç durumda kalıyor. Sektör yine 10 sene evvelki kaosa doğru gidiyor. Üretim yapamayan esnaf eleman çıkarmak durumunda kalıyor. Atölyelerin, fabrikaların 12 ay alım yapacak zincirlere ihtiyacı var."
CİHAN
<< Önceki Haber İmalatçıdan halka 1 liraya ayakkabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER