İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun çağrısına cevap verdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 25 2022
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ses getiren videosunda belediyelere yaptığı “öğrenci yurdu” çağrısı ile ilgili açıklama yaptı, İmamoğlu, “Dün akşamki çağrınızı duyduk Sayın Genel Başkanım. İBB tarihinde ilk kez geçen yıl 3 öğrenci yurdu açtık. Başka dernek ve vakıflara verilmek üzere inşaatı devam eden yurtları İBB’ye kazandırdık” dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt verdi.
İmamoğlu “Dün akşamki çağrınızı duyduk Sayın Genel Başkanım. İBB tarihinde ilk kez geçen yıl 3 öğrenci yurdu açtık.
Başka dernek ve vakıflara verilmek üzere inşaatı devam eden yurtları İBB'ye kazandırdık. 2022'de 2 bin, 2023'te 5 bin kişilik yurt kapasitesine ulaşacağız.
İBB olarak sadece 3 yılda 115 binden fazla öğrencimize 3200 TL öğrenci yardımı sağladık. Hedef koyduğumuz yıllık 75 bin burs hedefine, gelecek eğitim öğretim yılında ulaşıyoruz.@kilicdarogluk” dedi.
KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün grup toplantısındaki konuşmasında, “Erdoğan, vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla, yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Bu akşam ben 22.00’de bir skandalı açıklayacağım. Bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim” demiş ve saat 22.00'da sosyal medya hesabından video paylaşarak önemli açıklamalar yapmıştı.
Kılıçdaroğlu “Bir vakıf kurduruyorlar Amerika’da. Paravan bir vakıf. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait” demişti.
TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ismini paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu videoda belediyelere de seslenerek “Son olarak halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkın. Yurtlarınıza alın. Onlar masum, onlar suçsuz” demişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada2.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...3.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi
6.Altın yüzde 67,5'lik artışla rekor kırdı7.Vekiller birbirine girdi, Meclis ringe döndü8.72 kilo altın nerede? CHP'li Murat Emir belgeleriyle paylaştı!9.Uyuşturucu soruşturması: Mal varlığına el konulan iş adamının şöförü herşeyi anlattı!10.Trump özel elçi atadı, Grönland krizinde tansiyon yükseldi!

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'u...


