IMF Başkanı Suudi yatırım konferansına gitmeyecek

IMF Başkanı Christine Lagarde'ın Suudi Arabistan tarafından düzenlenen yatırım konferansına gitmeyeceği açıklandı.

SHABER3.COM

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması sebebiyle Suudi Arabistan'la ilişkilendirilmek istemeyen isimler Suudi yatırım konferansından çekilmeyi sürdürüyor.

IMF Başkanı Christine Lagarde'ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından düzenlenen konferansa gitmeyeceği duyuruldu.

LAGARDE TAVIR DEĞİŞTİRDİ

Lagarde öncesinde JPMorgan Chase, Uber ve Google gibi şirketlerin yöneticileri de konferanstan çekildiklerini açıklamıştı.

IMF Başkanı, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Kaşıkçı'nın kaybolması konusunda "dehşete düştüğünü" ancak Suudi Arabistan'da konuşma yapmak istediğini belirtmişti.

Lagarde'ın yanı sıra Fransa'nın en büyük bankası BNP Paribas'ın başkanı Jean Lemierre de konferansa gitmeyeceğini duyurdu.

IMF AÇIKLAMA YAPMADI

Cumartesi günkü açıklamasında "IMF'nin görevi dünyanın tüm köşelerinde, pek çok hükümetle iş yapmak" diyen Lagarde'ın tavır değişikliğine neyin sebep olduğu açıklanmadı.

IMF plan değişikliğine dair bilgilendirme yapmadı, ancak HSBC, Credit Suisse, Standard Chartered ve pek çok finans kuruluşu Kaşıkçı'nın öldürüldüğünün netleşmesi üzerine konferansa gitmeme yönünde karar aldı.

KONFERANSA KİMLER KATILACAK?

Societe Generale ve SoftBank, konferans konusunda yorum yapmayan en büyük iki kuruluş olarak dikkat çekti.

İki kuruluş da konferansa katılım konusundaki soruları yanıtlamaktan kaçınırken, SoftBank yöneticilerinden Marcelo Claure, "olanları kaygıyla izlediklerini" söylemekle yetindi.

Claure, "Biz sadece gözlem yapıyoruz" diye konuşarak, katılım konusunda bilgi vermedi.

GELECEĞE YATIRIM GİRİŞİMİ KONFERANSI NEDİR?

Geleceğe Yatırım Girişimi konferansı, Suudi Arabistan'ın petrolden uzaklaşma planı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Ülkenin diğer ekonomik alanlarda etkisini artırmayı planlayan konferansa Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın özel önem verdiği biliniyor.

Geçtiğimiz yıllarda uluslararası şirketlerden ve kuruluşlardan üst düzey isimlerin katılımıyla yapılan konferans "Çöldeki Davos" olarak anılıyor.
<< Önceki Haber IMF Başkanı Suudi yatırım konferansına gitmeyecek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER