Infantino: Platini'nin gölgesinden FIFA Başkanlığına


Dünyanın en büyük futbol organı FIFA'nın başkanlığı için yapılan seçimleri İsviçreli Gianni Infantino ikinci turda kazandı. Uzun yıllar Michel Platini'nin gölgesinde UEFA Genel Sekreterliği görevini yürüten Infantino FIFA'nın 9'uncu başkanı oldu.

İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilen seçimlerde Infantino 207 delegenin 115'inin oyunu alarak FIFA'nın 9'uncu başkanı seçildi. İkinci tura kalmayı başaran diğer isim Şeyh Selman ise 88 oyda kaldı. İlk turda Infantino 88, Şeyh Salman ise 85 oy elde ederek ikinci tura kalmıştı. Seçimlere katılan diğer adaylar Ürdün Kraliyet Ailesi'nden Pirens Ali 27, FIFA'nın eski genel sekreter yardımcısı Fransız Jerome Champagne ise 7 oyda kalmıştı. İkinci tur sonrası Ürdün Pirensi'ne giden oyların da Gianni Infantino'ya kaydığı tahmin ediliyor.

18 yıl FIFA'nın başkanlığını yapan Sepp Blater'in koltuğuna oturan 45 yaşındaki Infantino UEFA'nın genel sekreterliği görevini yürütüyordu. Uzun yıllar UEFA'nın Fransız eski Başkanı Michel Platini'nin gölgesinde kalan İtalyan-İsviçre vatandaşı Gianni Infantino, geçtiğimiz Aralık ayında FIFA Etik Kurulu'nun yolsuzluk nedeniyle Platini'yi altı yıl futboldan men etmesiyle dünyanın en büyük futbol organının başkanlığı için en güçlü isim konumuna gelmişti. Seçimler sonrası konuşan Infantino, "Futbol zor dönemlerden ve krizlerden geçti. Ancak bunların hepsi geride kaldı. İyi ve şeffaf bir yönetim tarzı uygulamalıyız." ifadelerini kullandı. UEFA eski Genel Sekreteri, yolsuzluk skandallarıyla sarsılan FIFA'nın imajını yeniden düzelteceklerini de vurgulayarak, "Herkes FIFA'ya saygı duyacak, herkes bizi alkışlayacak. Herkes FIFA ile gurur duymalı." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Infantino: Platini'nin gölgesinden FIFA Başkanlığına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER