İngiltere'de referandum için hazırlanan broşürlere karşı imza kampanyası


İngiltere hükümetinin, Haziran ayında Avrupa Birliği (AB) üyeliğinde ülkenin kaderini belirleyecek referandum öncesi, adanın AB'de kalması için yürütülen kampanya çerçevesinde evlere göndereceği broşürlere tepki gelmeye devam ediyor.

İngiltere'de 23 Haziran Perşembe günü, AB üyeliğine ilişkin yapılacak halk oylaması için hükümetin hazırladığı bilgilendirme broşürlerine devlet kasasından 9 milyon Sterlin bütçe ayrılmasına karşı, parlamentonun internet sitesinde imza kampanyası başlatıldı.

"AB yanlısı broşürler için vergi mükelleflerinin parasını kullanan Cameron'ı durdur" başlıklı İngiltere'nin AB'den ayrılmasını destekleyenlerin oluşturduğu imza kampanyasında, Başbakan David Cameron'ın, AB'de kalmak için yürüttüğü kampanya kapsamında, vergi gelirleriyle evlere göndermeyi planladığı bilgilendirme broşürlerinin durdurulması talep ediliyor.

Başlatılan imza kampanyasında, "Hükümet tarafından vergi gelirleriyle desteklenmeyen, seçmenler için adil bir referandum yapılması gerektiğine inanıyoruz. Büyük Britanya halkı olarak 1975'ten beri Brüksel'le ilişkimiz üzerine oy kullanmayı bekledik. Hiçbir vergi mükellefinin parası, İngiltere'yi AB'de tutmak için yürüttüğü kampanyaya harcanmamalıdır." ifadeleri yer alıyor.

Bu sabah saatlerinde başlatılan kampanyaya destek verenlerin sayısı şimdiden 150 bini aştı. Sadece İngiliz vatandaşları ve Ada'da ikamet edenlerin destek verebildiği kampanya, 100 binin üzerinde kişinin desteğini alması halinde, konunun parlamento gündemine taşınıp taşınmayacağının tartışmaya açılması gerekiyor.

Hükümet tarafından hazırlanan ve bastırılan, "AB'de kalmak Birleşik Krallık için en iyi karar" başlıklı broşürlerde, İngiltere'nin AB'den çıkması halinde ekonominin kötüye gitme riski ve bunun getireceği belirsizlikler ele alınıyor. Toplam 14 sayfa olan broşürlerde ayrıca, adanın birlikten ayrılma kararının, ülkede işsizliğin artması, halkın alışveriş gücünde gerileme ve Avrupa'da cep telefonu kullanım masraflarının artması gibi sonuçlara sebep olacağına dair uyarılara da yer veriliyor.

İngiltere'nin AB üyeliğindeki kaderini belirleyecek halkoylaması 23 Haziran Perşembe günü yapılacak. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere'de referandum için hazırlanan broşürlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER