İngiltere'den Paris'e destek mesajı


Fransa'nın başkenti Paris'te dün gece gerçekleşen terör saldırıları, İngiltere Başbakanı David Cameron başta olmak üzere bir çok İngiliz politikacı tarafından kınandı.

Başbakan Cameron, dün akşam Wembley Stadyum'unda davetlisi Hindistan Başbakanı Narendra Mori'yle birlikte Hint diasporasıyla buluşmuştu. Etkinliğin hemen ardından Paris'te meydana gelen terör saldırılarına ilişkin İngiliz lider sosyal medya Twitter hesabından "Paris'te meydana gelen olaylar karşısında şok geçirdim. Bütün kalbimiz ve dualarımızla Fransa halkının yanındayız. Paris için elimizden gelen her yardıma hazırız." ifadelerini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, meydana gelen terör saldırılarına ilişkin 'çok endişeliyiz' ifadelerini kullandı. Bakanlık, Fransa yetkilileriyle yakın temas içerisinde olduğunu, ülkede yaşayan İngiliz vatandaşlarının meydana gelen terör saldırılarından etkilenip etkilenmediğinin araştırıldığını duyurdu.

Ana muhalefet İşçi Partisi Başkanı Jeremy Corbyn de sosyal medya Twitter hesabından saldırıları 'çirkin ve ahlaksız' olarak niteledi. Corbyn, "Kalbim ve dualarım Paris halkıyla birlikte. Fransa ile dayanışma içindeyiz." dedi.

İngiltere Kraliyet ailesi basın sözcüsü ise Galler Prensi Charles'ın Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a taziye mesajı gönderdiğini açıkladı. Charles mesajında, "Paris halkının acısını paylaşıyoruz. Fransa ile dayanışma içindeyiz." ifadeleri yer aldı.

CAMERON'DAN OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK TOPLANTISI

Başbakan David Cameron, dün gece Paris'te meydana gelen terör saldırılarının ardından, bugün güvenlik yetkilileriyle acil güvenlik toplantısı yapacağını duyurdu. İngiliz liderin gün içerisinde yaşanan terör saldırılarına ilişkin basın toplantısı yapması bekleniyor.

İngiltere de Suriye ve Irak'ta artan terör eylemlerinin ardından geçen yıl güvenlik alarm seviyesini 'ciddi' olarak tanımlamıştı. Ada'daki 'ciddi güvenlik alarm seviyesi', ülkedeki ikinci en yüksek seviye olarak biliniyor.destek-mesaji-1938473.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere'den Paris'e destek mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER