İngiltere, Koronavirüs ekipmanlarını Türkiye'ye iade ediyor

İngiltere sağlık çalışanlarının Koronavirüs'e (Covid-19) karşı kullanması için satın aldığı 400 bin koruyucu ekipmanı standartlara uymadığı gerekçesiyle geri gönderme kararı aldı.

SHABER3.COM

The Guardian'ın haberine göre, İngiliz makamları Ankara'dan gönderilen 400 bin koruyucu kıyafetin standartlara uygun olmadığına hükmetti. 

İngiliz Sağlık Bakanlığı Ulusal Sağlık Sistemi de kararı teyit etti.

Başşehir Londra’da Heathrow Havalimanı’na yakın bir bölgede tutulan malzemelerin geri ödeme talebiyle iadesi istenecek.

KOLİLERDE CUMHURBAŞKANLIĞI FORSU VARDI

Türkiye, nisan ayında Covid-19 ile mücadele çerçevesinde İngiltere'ye tıbbi yardım malzemesi göndermişti. Ancak kolilerin üzerinde Türkiye bayrağı yerine Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunması tepkileri de beraberinde getirmişti. 

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yardım malzemeleri arasında maske, N95 maske ve tulumu bulunuyordu.

Malzemeleri taşıyan uçak, 10 Nisan'da Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan A400M tipi kargo uçağına yüklenerek İngiltere'ye ulaştırılmıştı.

Yardım malzemelerinin bulunduğu kolilerin üzerinde Türkçe ve İngilizce, Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." ifadesi dikkat çekmişti.

İTALYA VE AMERİKA'YA DA GÖNDERİLMİŞTİ

Ankara, benzer şekilde, ABD, İtalya, İspanya, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'ya tıbbi malzeme yardımında bulunurken, eczaneler aracılığıyla dağıtılan maskelerini teslim alamayan vatandaşlar, iç tüketim karşılanmadan başka ülkelere bu tür koruyucu malzemeler gönderilmesini eleştirmişti.

Milli Savunma Bakanlığı yardımın İngiltere'ye ulaşmasının ardından bir dizi paylaşımda bulunmuş ve malzemeleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait A400M tipi kargo uçağının fotoğrafını Twitter'dan paylaşmıştı.

1 Nisan'da ise; maske, tulum, anti-bakteriyel dezenfektan malzemelerinden oluşan sağlık malzemeleri, Etimesgut Askeri Havalanı'ndan TSK'ye ait bir uçak ile İtalya ve İspanya'ya gönderilmişti. 

Yine Cumhurbaşkanlığı forsunun koliler üzerinde kullanılması tepkilere sebep olmuştu.

<< Önceki Haber İngiltere, Koronavirüs ekipmanlarını Türkiye'ye iade ediyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER