İnşaat alanına iskele kurmak için mezarlığı tahrip etti

İnşaat alanına iskele kurmak için mezarlığı tahrip etti

Kars'ta Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan tarihi mezarlık yok olma ile karşı karşıya. Mezarlığın hemen yanında bulunan spor salonunda başlatılan inşaat çalışmasında kurulacak iskele için tarihi mezarlığın, bir kısmının kazınarak alan açılıp tahrip edilmesi tepkilere neden oldu.

Kars'ta yaşanan olay yerel kanalı Serhat Tv tarafından 'Kars'ta Tarihi Mezarlık Yok Edildi' haberi ile gündeme geldi. AK Parti Kars İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Özabay'a ait inşaattaki gelişmeler karşısında MHP'li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta açıklama yaptı. İnşaat alınının sınırlarının aşılarak tarihi mezarlığa tecavüz edildiğini belirten Başkan Karaçanta, gerekli cezai işlemin uygulandığını söyledi. Başkan Karaçanta; "Biz vatandaş ile yapmış olduğumuz konuşmada, vatandaşın bize aynen ifadesi şu oldu; 'Ben oradaki çalışmayı daha rahat yapabilmem için iskeleyi koyabilmem adına o alanın dışına sarktım. Ama bunu yaparken de oradaki o mezarlık alanının böyle olacağını doğrusu düşünemedim.' " dediğini aktardı.

MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Merkez Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan halı sahanın AK Partili Sefer Özabay'a ait olduğunu söyledi. Başkan; "Bu arkadaşımız bu halı saha arkasında bulunan belediyeye ait bir yerin satışını istemiş, belediyede açık ihale usulü ile oranın satışını yapmış vatandaş da halı saha olarak almış olduğu, kendisine ait arsa üzerinde spor alanını genişletirken, inşaat çalışması başlatmış. Tabi bu inşaat çalışması başlatması için öncelikli olarak bizden izin alması lazım, ama bizden izin alınmaksızın böyle bir şeye teşebbüs etmiş. Bu inşaat kazısını yaparken de orada mezarlık alanına bir tecavüz olayı olmuş. Bizim ekiplerimiz bunu hemen fark ediyor. Gerekli tutanaklarını tutuyor ve inşaatı da durduruyor. Tabi çalışma durana kadar epeyce bir kazı olayı olmuş oluyor. Biz bununla ilgili yasal yapılması gereken şeyler ne ise onları yaptık. Gerekli cezai işlemleri uyguladık ve bu şekilde bu vatandaşla ilgili asli görevimizi yerine getirdik." dedi.

BELEDİYE BAŞKANI; GEREKLİ CEZAİ İŞLEMİ UYGULADIK

MHP'li Başkan Karaçanta; "Bilinmesi gereken bir şey var ki 2006 yılında spor alanı olarak tahsis edilen, ancak belediyeye ait bir yerin satışı gerçekleştirilmiş olup vatandaş almış olduğu kendi arsası üzerinde ki spor alnını genişletmek için bir çalışma yapıyor. Bu çalışmayı yaparken de yan tarafta ki mezarlık alanına giriş yapıyor. Biz vatandaş ile yapmış olduğumuz konuşmada, vatandaşın bize aynen ifadesi şu oldu; 'Ben oradaki çalışmayı daha rahat yapabilmem için iskeleyi koya bilmem adına o alanın dışına sarktım, Ama bunu yaparken de oradaki o mezarlık alanının böyle olacağını doğrusu düşünemedim.' Vatandaşın ifadesi de bu ama her şart ne olursa olsun biz orada kamu alnına izinsiz bir şekilde girmesinden, kazı yapmasından dolayı kendisine gerekli cezai uygulamayı yaptık."

Başkan Karaçanta, durdurulan çalışmadan sonra çok eski bir mezarlık olan bu alanın mutlaka eski haline dönüşümünün sağlaması gerektiğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber İnşaat alanına iskele kurmak için mezarlığı tahrip etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER