İnşaat mühendisleri Mudanya'da yanan ormanlık alana ağaç dikti

İnşaat mühendisleri Mudanya'da yanan ormanlık alana ağaç dikti

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, Mudanya'nın Göynüklü Mahallesi'nde yanan ormanlık alanı ağaçlandırma kampanyasına destek verdi.

Mudanya'nın Göynüklü Mahallesi'nde meydana gelen yangının ardından küle dönen 170 hektarlık orman alanını yeniden canlandırmak için bir fidanda İMO Bursa Şubesi üyeleri dikti. Fidan dikim etkinliği için Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen ve fidanları hazırlanan alanda buluşan inşaat mühendisleri yangının ardından doğanın yaralarını sarmak için çalıştı. İnşaat mühendisleri, çocukları ile birlikte toprağı kazıp, fidan dikerek, onların çevreyi koruma bilincini geliştirme fırsatı da buldu.

İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, etkinliğin amacının sadece fidan dikmek değil, doğaya ve ormanlara sahip çıkarak bu bilinci geliştirmek olduğunu söyledi. Akyıldız, 29 Ağustos'ta çamlık alanda çıkan, Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu mahallelerindeki ormanlık alanlara sıçrayan yangının Bursa'nın önemli ormanlık alanlarına zarar verdiğini belirterek, "Yangının ardından gördük ki 170 hektarlık bir alan küle döndü. Bursa'nın nefes almasını sağlayan yeşil alanlarının yok olması bizi üzdü. Yeşil alanlarımız giderek azalıp ranta kurban giderken böyle bir yangın herkesi tedirgin etti. Bu tedirginliği ortadan kaldırmak için Bursa Valiliği ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından fidan dikme kampanyası başlatıldı.

Ormanlarımızın, yeşil alanlarımızın korunması için başlatılan bu kampanyaya bizde İMO Bursa Şubesi olarak destek olmak istedik ve üyelerimizle birlikte fidan diktik. Umarım bu çabalar amacına ulaşır ve yok olan ormanlık alanlarımızı yeniden geri kazanabiliriz" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber İnşaat mühendisleri Mudanya'da yanan ormanlık alana... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER